Kepez Belediyesi ve Antalya Tanıtım Vakfı işbirliği ile '19. Yüzyıl Sokak Satıcıları' fotoğraf sergisi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine açıldı.
'19. Yüzyıl Sokak Satıcıları' konulu fotoğraf sergisi, Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş ile çok sayıda sanatseverin katılımıyla açıldı. Kepez Belediyesi ve Antalya Tanıtım Vakfı işbirliği, Suna-İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetler Araştırma Enstitüsü'nün katkıları ile gerçekleştirilen sergide, 19. yüzyıla ait sokak satıcılarının 47 fotoğrafı yer alıyor.
Açılış öncesi yaptığı konuşmasında kültür ve sanata yaptığı katkılardan dolayı, Başkan Tütüncü'ye teşekkür eden Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, sergi ve sanat faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için Antalya'da sanat galerisine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, modern kültür merkezleri inşa ettiklerini ve her ay ortalama 60'a yakın kültür ve sanat etkinliği düzenlediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, çok amaçlı Kongre ve Sergi Merkezi'nin resmi temelini önümüzdeki günlerde atacaklarını ifade ederek, yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak projenin, bir yılda tamamlanıp hizmete açılacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini, Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş birlikte kesti.
Sergi, 24 Şubat tarihine kadar açık kalacak.
(SK-Y)

06.02.2013 11:01:21 TSI

Editör: Wan Haber