Samsun Bafra Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri 18 yaşından küçüklere alkol ve tütün mamulleri satanlara göz açtırmıyor.
Bafra Çocuk Şube ekipleri, 18 yaşından küçüklere ve öğrencilere tek dal ve paket sigara satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Kemal Paşa Mahallesi'nde başlattıkları çalışmalarda öğrencilere tek dal ve paket sigara sattığı tespit edilen 2 iş yerine "Sağlık için tehlikeli madde temini" suçundan işlem yapılarak idari para cezası yazıldı ve ruhsatlarına idari yönden gerekli işlem yapılması için savcılığa gönderildi.
18 yaşından küçüklere ve öğrencilere alkol ve tütün mamulleri satılmaması yolunda uyarılarda bulunan Bafra Çocuk Şube Büro Amiri Mahmut Kurt, "Toplumun geleceğini tehdit eden zararlı alışkanlıkların başında sigara geliyor. Araştırmalar, gençlerin sigara kullanmaya genellikle lise çağında başladığını gösteriyor. 18 yaşından küçüklere sigara satışı yasak olmasına rağmen kurallara uymayanlar var. Tütün mamulü ve alkollü içkilerin 18 yaşından küçüklere satanlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 194'üncü maddesi uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasının yanı sıra, satış belgesi iptali yoluna gidileceğinden, bu hususta son derece hassas davranılması gerekiyor" dedi.
18 yaş tereddüdünde iş yerlerinin kimlik sormalarını isteyen Kurt, "Çocuk Şube Büro Amirliği olarak çocuklarımızın ruhen ve bedenen sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, alkol ve tütün mamullerinin zararlı etkilerinden korunması için denetimlerimizi arttıracağız" diye konuştu.
(ŞU-SLH-Y)

23.01.2013 09:48:09 TSI

Editör: Wan Haber