Van’da yeni imar planında uygulanan 18 madde nedeniyle mağdur olduklarını belirten bazı arsa sahipleri Valilik önünde oturma eylemi yaptı.

Arsa sahipleri adına konuşan Haydar Demirbaş “ Türkiye Cumhuriyeti’nde 18’nci madde ilk defa Van’da uygulanmıştır. Türkiye’nin hiçbir ilinde yüzde 40 oranında 18. madde uygulaması yoktur. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi tarafından ortak olarak hazırlanan imar planıyla arazilerimizde 18’nci madde uygulanarak mağdur ediliyoruz. Bizi birbirimize ortak ederek bir arsaya 5-10 kişiyi ortak etmişlerdir” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediye Başkanlığı’ndan sorunlarına çözüm bulmalarını isteyen Demirbaş,“ Bu mağduriyetimiz giderilmediği takdirde Van’da seçimi boykot edeceğiz. Gerekirse bedenimizi ölüme yatırmaya da hazırız. Bizim canımızı kim yakmışsa, mutlaka onlarında canı o şekilde yanacaktır. Süphan mahallesi, Kavurma köyü, Bakraçlı köyü, Beyüzümü, Kurubaş gibi bölgelerde bilgimiz dışında bizim adımıza birileri 18. maddeyi kabul ettiğimize imza atmış. Bunu kabul etmiyoruz. Biz herhangi bir imza atmış, tapu almış değiliz. Bizim adımıza birileri gidip oralarda tapu almış.  Onlarca vatandaşlarımız şu anda 18’nci maddeden dolayı mağdur duruma düşmüştür. Gittiğimiz partiler ve adaylar bize ‘oy verin bu sorunu çözeceğiz’ diyorlar. Mademki bizler sizlere bir oy potansiyeliyiz, mademki bizleri bir halk olarak biliyorsunuz o zaman gelip bu halka açıklama yapın,  söz verin.  Kamuoyunun da bizlere sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Eyleme katılanlar basın açıklamasından sonra sessiz bir şekilde dağıldılar. 

 

Editör: Wan Haber