Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleymanşah kampında kalan 18 aylık Sedir El Hassun görme umudunu Türkiye'de bulacak.
Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacılara sağlık imkânları ücretsiz sağlanıyor. Yaklaşık 3 ay önce kaçarak Akçakale Süleymanşah kampına yerleşen Hassun ailesinin 18 aylık kızı Sedir el Hassun görme duyusunu kaybetti. Minik kızlarına çare arayan Hassun ailesi, çocuklarının durumunu Süleymanşah çadırkenti yöneticilerine bildirdi. Süleymanşah çadır yönetimi 18 aylık Sedir el Hassun'un tedavi edilmesi için harekete geçti. İki gözü görmeyen El Hassun isimli Suriyeli mülteci önce Şanlıurfa'ya, Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a en son olarak kornea nakli yapılmak üzere İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.
Suriyeli sığınmacılara her türlü sağlık hizmetlerinin ücretsiz sağlandığını dile getiren Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat; "Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkemize sığınan Suriyeli mültecilere sağlık alanında her türlü imkân ve kaynakları Başbakanımızın talimatı doğrultusunda seferber ediyoruz. Süleymanşah kampında 18 aylık bir bebeğimizin gözleri kör olma aşamasına geldi. Hassun ailesi çocuklarının sağlık durumunu bize bildirdi. Biz de 18 aylık çocuğu tedavisini yapmak üzere yetkililere teslim ettik" dedi.
18 aylık Suriyeli mültecinin İstanbul Cerrahpaşa'da tedavi gördüğünü anlatan Fırat, şunları söyledi: "İnşallah bu çocuğumuz bir an önce görme sağlığına kavuşur. Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Suriyeli misafirlerimize sağlık, gıda ve barınma konusunda her imkânı sunuyoruz sunmaya da devam edeceğiz."
(MUD-HO-Y)

25.01.2013 16:52:30 TSI

Editör: Wan Haber