Gazipaşa ilçesi Esentepe Mahallesi'nde ikamet eden ya da arazisi bulunan 380 kişi, 1997 yılından bu yana hazine ve sonrasında eklenen 2B davasının duruşmasına katılmak için Gazipaşa Adliyesi'ne akın etti.
Kadastro Mahkemesi'nde görülen dava, keşif için 14 Mart 2013 tarihine ertelenirken, mahalleli, davanın kendi lehlerine sonuçlanarak arazilerinin tapularını alacakları günü beklediklerini söyledi. Mahkeme çıkışı adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esentepe Mahallesi Muhtarı Ali Mıdış, şöyle konuştu: "1997 yılında yaklaşık 60 kişinin hazine ile bir arazi davası bulunuyordu. Şimdi bu araziler 2B oldu. Yaklaşık 310 dönümlük bir araziden bahsediyoruz. 2B ölçümleri yapılırken bu arazilerin mahkemelik olduğu kaydedilmişti. Daha önceki dava sona erdi fakat biz 200'den fazla kişi olarak bu mahkemeye dilekçeyle müdahil olduk. Şu an 2B'nin onaylanmasını bekliyoruz. Bu arazinin 60 dönümlük kısmı önceki ekiplerce 2B olarak, sonra ki ekiplerce de 'taşlık-çalılık' olarak yazıldı. Şimdi bu 60 dönümlük arazinin de 2B olması için dava açmış bulunuyoruz. Yani 2B dosyasıyla taşlık-çalılık arazileri dosyası birleştirilmiş oldu."
Mıdış, davanın kendileri için olumlu yönde ilerlediğini, toplam 380 kişi için ayrı dosyaların oluşturulacağını ve durumlarının belirlenmesinin ardından 14 Mart'ta tekrar mahkemeye çıkacaklarını belirtti.
(AMT-SK-HO-Y)

18.01.2013 14:49:02 TSI

Editör: Wan Haber