İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'nde düzenlenen 17. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin stantları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin geçmiş yıllarda da yer aldığı EMITT Fuarı'na bu yıl Türkiye'den 150'nin üzerinde belde ve il katıldı. Fuara, 67 farklı ülkeden 4 bin katılımcı iştirak etti. BEBKA çatısı altında kurulan stantta, ziyaretçilere 3 ilin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı. Fuara Bursa, Eskişehir ve Bilecik valilikleri, il kültür turizm müdürlükleri, BEBKA, tanıtma birlikleri ve sektör temsilcileri katıldı. Kurulan stantta özellikle 3 ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösteren görseller büyük ilgi gördü.
Ayrıca standı gezen ziyaretçilere Bursa'nın kestane şekeri, Mustafakemalpaşa'nın tatlısı, Eskişehir'in met helvası, Osmaneli'nin ayva lokumu, Pazaryeri'nin meşhur boza ve helvası ikram edildi. Fuarda Hacivat-Karagöz temsilleri hazır bulunurken, Eskişehir Lületaşı ve cam sanatları ile Bilecik Kınık çömleklerini tanıtmak için ustalar tarafından 4 gün boyunca canlı performans sergilendi.
(KÇ-MŞ)

29.01.2013 17:51:11 TSI

Editör: Wan Haber