ABD'de Başkan ve ailesinin sıra dışı ve mizahi bir bakış açısıyla konu alındığı "Penn 1600" dizisinin başrol oyuncuları ve ekibi, 17 Ocak'taki ilk gösterim öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Hillary Clinton ve Barack Obama için çalışmış olan dizi yapımcısı Jon Lovett, Washington'da düzenlenen basın toplantısında, "Dizi, resmi konuşmaların sonrasında kameralar kapandığında neler olduğunu, bu kişilerin de bir aile olduğunu anlatıyor" dedi. Hollywood'da kariyer yapmak için siyaseti bırakan Lovett, dizinin kendisini çeken özelliğinin siyasetten çok aileye odaklı olması olduğunu belirtti. Dizi her ne kadar siyasi yorumlardan kaçınsa da, Beyaz Saray sakinlerini canlandıran aktörler kendilerini rollerine kaptırdıklarını ifade etti.
Dizide First Lady Emily Gilchrist'ı canlandıran Jenna Elfman, "First lady'lerle ilgili ortak bir nokta bulmaya çalıştım ancak bulduğum şey şu ki; ABD'de bir first lady olmanın bir kural kitabı veya standardı yok ve bu pozisyonu oluşturmak tamamen kendilerine bağlı" diye konuştu.
"1600 Penn" dizisinde ABD Başkanı'nı canlandıran Bill Pullman ise, kendisini rolünden uzak gördüğünü belirtti. Siyasete girmeden önce aktör olan eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın izinden gitmek isteyip istemeyeceği sorulan Pullman, "Ronald Reagan, en iyi iletişimci olarak biliniyordu. Ben ise en iyi altüst edici veya onun gibi bir şey olurum. Onun sahip olduğu liderlik içgüdülerine sahip değilim" cevabını verdi.
Jenna Elfman ise, kendi rolü için First Lady Michelle Obama'ya karşılaştığı sorunlarla ve özel birkaç konuyla ilgili sorular sorabilmeyi umduğunu belirtti. Elfman, "?Konakta, yatak odanızın önünde korumalar var mı, bunu merak ediyorum. Kocanızla bir tartışmaya girdiğinizde ve bir odadan diğerine sinirle geçtiğinizde, bu insanlar size duyuyor mu?" diye sormak istediğini ifade etti.
"1600 Penn" dizisi Pullman'ın kariyerinde, ilki 1996'da yayınlanan "Kurtuluş Günü"nde olmak üzere ikinci kere ABD Başkanı'nı canlandırışı oldu. Dizinin gösteriminin ardından başrol oyuncuları ve set ekibi, Beyaz Saray'da özel bir tura çıkarıldı.
"1600 Penn" dizisi, ABD'de 17 Ocak 2013'te yayınlanmaya başlayacak.
(İHA-OK-D)

10.01.2013 10:47:53 TSI

Editör: Wan Haber