İzmir'in Karabağlar ilçesinde ikamet eden 16 yaşındaki Fatma E, gerçek annesi Saadet T'yi bulmak için yetkililer ve vatandaşlardan yardım talebinde bulundu. Şimdiki ailesi aracılığıyla 7 kardeşini bulan Fatma E, öz annesini ne kardeşlerinin ne de kendisinin gördüğünü söyledi.
Yaklaşık 20 yıl çocukları olmayan Hasan E.(68) ile ev hanımı Şehriban E (51) çifti, yıllar sonra Şehriban E'nin akdeniz anemisi olduğunu öğrenince çocuk tedavi yöntemlerini denemeyi bıraktı. Daha sonra 1997 yılında Selçuk ilçesinde Mehmet T adlı kişinin yeni doğan iki günlük bebeklerini maddi durumlarının yetersizliği yüzünden evlatlık vereceğini öğrenen yaşlı çift Hasan E ve eşi, Fatma'yı mahkeme kararıyla evlat edindi. Fatma E'ye küçüklüğünden itibaren evlatlık olduğunu söyleyen ve öz ailesini görmesine izin veren Hasan ve Şehriban E, genç kızın annelerini en son Fatma iki günlük bebekken gördüklerini söyledi, öz babaları Mehmet T'nin arada sırada kızını görmeye geldiğini ifade etti.
Fatma'nın babasının yıllar önce Erzurum'dan İzmir'e inşaatlarda çalışmak üzere geldiğini ve 11 yıl önce hastalanarak hayatını kaybettiğini belirten Hasan E, adamın ölümünden sonra kızları Fatma'yı diğer kardeşlerine ulaşarak tanıştırdıklarını ancak anne Saadet T'ye ulaşamadıklarını söyledi. Saadet T'nin zamanında Mehmet T.'den şiddet gördüğünü öğrendiklerini söyleyen Hasan ve Şehriban E çifti, kızları Fatma'nın kendisini evlatlık veren ailesiyle görüşmek istemediğini ancak yaşı ilerledikçe durumu kavrayarak görüşme talebini kabul ettiğini belirtti. Yıllardır öz annesini merak eden ve görmek isteyen Fatma E, annesinin şimdilerde 50'li yaşlarda olabileceğini belirtti. Öz annesine hiçbir şekilde ulaşamadıklarını söyleyen Fatma E, şöyle konuştu: "Öz annemi tanımak istiyorum. Sonuçta beni doğuran kişi olarak hayatta olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Başka kardeşlerim varsa onları da tanımak istiyorum. Lütfen bilenler görenler bize ulaşsın."
(TG-AH-HO-Y)

25.01.2013 17:32:36 TSI

Editör: Wan Haber