Zeynep (44) ve Cemal Gezici (50) çiftinin evlendikten 14 yıl sonra ikiz çocukları dünyaya geldi. Ummuhan ve Fatma (16) ismini verdikleri ikiz kız çocuklarının dünyaya gelmesine sevinen aile, Ummuhan'ın doğuştan kalbi delik olmasıyla yıkıldı. Baba Cemal Gezici Adana'da su tesisatı satan işletme sahibiydi. Kızının iyileşmesi için Türkiye'de hastane hastane gezerken, ancak kızının kalbindeki delik büyük olduğu için tedavisi bir türlü mümkün olmadı. Bu nedenle hemen kalp nakli yapılması için Sağlık Bakanlığı'na başvuruldu. 16 yıl önce başvuru yapıldığında nakil sırasında 3 bin 150'nci sırada görünen Gezici'ye sıra geldiğinde telefonla haber verecekleri söylendi. Ancak aradan 16 yıl geçmesine rağmen her gün haber bekleyen aileye sadece nakil sırasında 16'ncı sıraya geldiklerinin haberi verildi.

Baba, evini ve iş yerini sattığı için geçinemediğinden memleketi Osmaniye'ye yerleşti. Burada penceresi, sıvası olmayan bir evde iki kızı ve eşiyle yaşam mücadelesi veriyor. Gezici, kızının devletin karşılamadığı aylık 350 lira ilaç parasını ise sokaklarda kalem satarak kazanıyor. Makineye bağlı yaşayan ve ilaçlarla ayakta duran Ummuhan Gezici, "Artık bıktım, 16 yaşına geldim ama ne arkadaşım oldu ne sokaklarda oynayabildim. 16 yıldır kalp nakli bekliyorum bir türlü olmadı. Ailemin durumu da iyi değil artık dayanacak gücüm kalmadı. Bize yardım edin" dedi.

Baba Gezici ise evlendikten 14 yıl sonra evlada kavuştuğunu, Allah'ın iki kız çocuğu verdiğini belirterek, "Kızımın birinin kalbi delik çıktı. Onun için varımı yoğumu sattım. Ama yine de onu iyileştiremedim. Kalp nakli bekliyoruz 16 yıldır gelecek telefonda kulağımız. Ama o telefon bir türlü gelmedi. Başvuru yaptığımızda 3 bin 150. sıradaydık şimdi 16. sıraya gelmişiz ama kızım perişan. Çok zor bir durumdayız. Kızımın hayatta kalması için birisinin ölmesini bekliyoruz. Allah bunu kimsenin başına vermesin" diye konuştu.

Editör: Wan Haber