Adana'da çocuk sahibi olmak için varlarını yoklarını harcayan 17 yıllık çift, umutlarını kaybettikleri sırada bebeklerine kavuşmanın sevincini yaşadı.
Cengiz (36), Elif Yiğit (33) çifti 17 yıl önce görücü usulüyle evlendi. Hamallık yaparak geçimini sağlayan Cengiz Yiğit ve eşi çok istemelerine rağmen çocuk sahibi olamadı.
Bu nedenle çift doktor doktor gezmeye başladı. En son tüp bebek yöntemi denendi ancak o yöntemle de bebek olmadı. Tüp bebek denedikten 2 yıl sonra Elif Yiğit, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Doktor Yiğit'i muayene ettikten sonra hamile olabileceğini söyledi. Bunun üzerine kadın doğum uzmanını giden çift bebeklerinin olacağı haberini alınca inanamadı. Ancak 9 ay sonra adını Berat koydukları bir erkek çocukları dünyaya geldi. Bebeği Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan eşi Mehtap Çelikcan ile birlikte ziyaret etti. Çelikcan çifti bebeği sevip ona hediyeler getirdi.
Elif Yiğit, evlendikten sonra hemen bebek istediklerini ancak bir türlü olmadığını her yöntemi denediklerini belirterek, "Akrabalarımızın bebeği oldukça çok üzülüyordum ister istemez bir kırgınlık oluyordu. Biz her yöntemi denemiştik en son tüp bebek yaptırmıştık yine olmamıştı. Artık eşimle ne yapalım Allah bize çocuk vermiyor diyorduk. Ümidimizi kestiğimiz sırada hamile olduğumu öğrendim. Bebeğim olunca dünyalar benim oldu. Çok sevindim Allah herkese versin" dedi.
Cengiz Yiğit ise hamallık yaparak geçimini sağladığını eş dostun sayesinde bebeğinin olması için 16 yılda 60 bin lira para harcadığını söyleyerek, "Çocuğum olmadığı için kardeşimin oğlu Ali Rıza'yı biz büyüttük. Çocuğumuz olana kadar onunla avunduk. Ancak Allah tam ümidimiz kesildiği anda bize çocuk verdi. Bu Allah'ın bir hikmeti. O kadar para döktüm tüm yöntemleri denedim olmadı sonra kendiliğinden oldu. Bu mutluluğu kelimelere dökemiyorum. Bu anlatılmaz yaşanır" diye konuştu.
(FKE-ÖK-Y)

16.01.2013 10:58:10 TSI

Editör: Wan Haber