Zonguldak 1’inci Ağır Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına kızını öldürdüğün iddiasıyla ve tutuklu yargılanan Ayhan E., müşteki ve ölen kızın annesi olan Meliha E. ve aile yakınları katıldı. Olay günü aynı odada olan, ölen kızın kız kardeşi T.N.E. ve ölen kızın halası Dilek E. de mahkemede sanık olarak hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin olaya ilişkin iddianameyi okumasıyla başlayan duruşmada ‘yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından yargılanan Ayhan E. mahkemede kızını kazayla vurduğunu belirtti. Silahını temizlerken yanlışlıkla ateş ettiğini ifade eden Ayhan E. şu şekilde konuştu:

“Öncelikle kızım Funda E’nin vurulması tamamen talihsiz bir kazadır. İddianamede belirtildiği üzere eşim ile aramızdaki problemler ile hiçbir alakası yoktur. Bu konuda kızlarıma birkaç kez sormuş olabilirim. Ancak iddia edildiği şekliyle onları ya da bir başkasını kesinlikle tehdit etmedim. Ayrıca iddia olunduğu gibi bu silahı olaydan bir ay kadar önce de edinmiş değilim. Bu silah bana yadigar kalmıştır. Ancak korozyona uğramış olması nedeniyle son zamanlarda bakımını yapıyordum. Ben kızımı çok severdim. Hatta o Adana kebabını çok severdi. Kızım çok sever diye tek başıma hiç Adana Kebabı yemezdim. Benden beyaz piyano isterdi. O zaman alamamıştım. Ama ona ölse de beyaz piyano alacağım.”

Kimseyi ölümle tehdit etmediğini belirten sanık, “Silahı aldım ve şarjörünü çıkartacaktım. Bu sırada ölen kızım benim arkamdaydı. Diğer küçük kızım ise karşımda odaya girip çıkmıştı. Çok hafif yan dönmüştüm. Ancak silah elimde yatık gösterdiğim şekilde şarjörü çıkartmaya çalışırken silah patladı. Buradaki hata içinde namluda mermi olup olmadığını kontrol etmememdi. Bunun üzerine de küçük kızım ‘Baba ablam düştü’ dedi. O zaman vurulduğunu anladım” dedi.

“BEN BOŞ GEZER MİYİM DİYEREK SİLAHI ÇEKTİ”
Olayın tanığı Funda E.’nin kardeşi T.N.E ise, şunları söyledi:
Akşam eve geldiğinde babamızı ablamla beraber hoş geldin diyerek öptük. Sonra biz masaya oturduk. Babam ablama annemin ilişkisi olduğunu düşündüğü İsmail isimli şahısla ilgili birkaç soru sordu. Bu sırada silahını çekmeceden çıkardı. Sen bu işi başından beri biliyorsun bana söylemiyorsun, beni uğraştırıyorsun dedi. Silahıyla oynuyordu bu sırada. Eğer annenizin ilişkisini öğrenirsem annenizi de onu da vuracağım demişti. Ben korktum ve mermi olup olmadığını sordum. Ben Boş gezer miyim diyerek silahı çekti. İçinde mermi olduğunu bende halamda ablamda gördük. Ben korktum odama kaçtım. Ancak odamın kapısından izlemeye devam ettim. Babam ablama biliyorsan söyle uğraştırma dedi. Ablam da babama yerinden kalkarak baba korkuyorum gelme dedi. Babam elindeki silahla ablamın üzerine doğru yürümeye başladı. Ablam benim yanıma kaçarken silah patladı. Ablam yere düştü. Düşerken babam kendisini yakaladı. Birlikte düştüler. Sonra uyan kızım beni duyuyor musun diyerek bağırmaya başladı. Sonra halam komşuları aradı beni alıp dışarı çıkarttılar. Babamın silahı ablama onu vurmak için mi mi yoksa çağırmak için mi tuttuğunu bilmiyorum. Babam ablama çok düşkündü. Ablamı kasten vurabileceğini düşünmüyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, evde keşif yapılmasına karar verdi. Sanık Ayhan Ercan, duruşma sonunda 4.5 aydır görmediğini söylediği kızına sarılmak için mahkeme başkanından izin istedi. Bunun üzerine mahkeme başkanının “kızının da onayı olursa kısaca görüş” demesi üzerine kızı T.N.E.’ye sarılıp “Seni çok seviyorum” diyen Ayhan Ercan, salondan çıkarıldı.

Editör: Wan Haber