Medeniyet Gençliği Hareketi ve Kayseri Uluslararası Öğrenciler Derneği'nin organizesi ile 16 ülkeden Mardin'e gelen gençler, Uluslararası Stratejik Tahlil Ve Araştırmalar Merkezi'ni (USTAD) ziyaret etti.
Kazakistan, Azerbaycan, Filistin, Afganistan, Gine, Ürdün, Cibuti'nin de bulunduğu ülkelerden aralarında kamu yönetimi, tarihçi, sosyolog, ilahiyatçı ve akademisyenlerin de bulunduğu 16 genç, Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD ve Mardin hakkında bilgi aldı. USTAD Sivil İnisiyatif Uzmanı Osman Yıldız'ın koordinesinde gerçekleşen ziyarette konuşan USTAD Başkanı Ahmet Akgül, diller ve dinler şehri Mardin'in dilleri ve renkleri farklı ama gönülleri bir çarpan böyle bir ekibi ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Mardin'den etkilendiklerini ifade eden heyet ise, burada gördükleri ilgi ve şahit oldukları hoşgörünün İslam alemi başta olmak üzere tüm dünya için örnek teşkil ettiğini söyledi. Mehmet Timurağaoğlu'nun da hazır bulunduğu ziyarette söz alan KUDER Başkanı Mücahit Bulut ve Medeniyet Gençliği Koordinatörü Yahya Koyun, bu ziyaretlerin dünya barışı ve İslam aleminde huzur için gayret eden kuruluşlar arasında güzel bir köprü görevi gördüğünü ve ilişkilerin artarak devam edeceğini dile getirdi.
İslam alemini bekleyen gelecek, İslam ülkelerinde Türkiye algısı, Mali ve Cibuti'de Müslümanların durumunun karşılıklı müzakere edildiği toplantı, USTAD Başkanı Akgül'ün teşekkür konuşması ile sona erdi.
(MA-YRT-CC-Y)

06.02.2013 15:33:52 TSI

Editör: Wan Haber