Irak'ın başkenti Bağdat'ta alıkonulan Türk işçiler serbest bırakıldı. Eylül ayı başında çalıştıkları inşaat şantiyesinde alıkonulan 16 işçi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine ait araçlarla bulundukları yerden alınıp elçilik binasına getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı nezaretinde elçilik binasına gelen işçilerden ikisi ile telefonla görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan'ın görüştüğü Büyükelçi Kaymakcı'yı tebrik ettiği öğrenildi.

'Sağlıkları yerinde'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise konuya ilişkin, "Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor" dedi.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, bu ayın başında Bağdat'ta alıkonulan Türk işçilerin durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor" paylaşımında bulunan Başbakan Davutoğlu, bu sürede işçiler için yoğun çaba gösteren "tüm Iraklı dostlara" kalpten teşekkür etti. 

Davutoğlu, işçilerin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Editör: Wan Haber