Özellikle kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması amacıyla düzenlenen Kız Çocukların Eğitim Projesi Bilgilendirme ve Planlama Toplantısı, 16 ilin Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve proje uzmanlarının katılımıyla Ankara Başkent Öğretmenevi'nde erçekleştirildi.
2 gün süren toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Kız Çocukları Okullaşma Ofisi Eş Uzmanları Mustafa Gümüş, Yasin Yaşuk, İl Koordinasyon ekibinden Abdulkadir Turan, öğretmenler ile Kızların Eğitimi Projesi takım lideri Peter Gam ve proje uzmanı Tuba Çameli katıldı. Bilgilendirme toplantısında takım lideri Peter Gam, projenin amacının okullaşma oranının ve özellikle kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması olduğunu hatırlatarak, yapılacak il konferansları ve il eylem planlarının uygulamaya geçilmesi ile ilgili bilgi verdi.
Yer yer katılımcılar tarafından görüş ortaya konulduğu toplantıda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İlci de yaptığı konuşmada, "Okula kazandırılan her bir kız öğrencinin bir hayat hikayesinin olduğunu biliyoruz. Bunları eğiten ve eğitecek olan öğretmenlerimizin de çocuklara sevgisi, şefkati o yönde olacaktır. Bu şekilde çok mesafe katedeceğimizi umuyorum. Biz biliyoruz ki kızlarımızın eğitimli olması demek, geleceğimizin güvende olması demektir. Ayrıca ülkemizin genelinde uygulanabilirse kızlarını gönderen ve göndermeyen velilerle görüşüp, ödüllendirme yöntemiyle onları ikna edebiliriz. Bu çalışma tamamen Bakanlığımızın alacağı kararla olması ve tüm kurumlarımızın ortak hareket etmesiyle mümkün olabilir" dedi.
Konuşmaların ardından 16 ilin eş uzmanlarının hazırlamış olduğu sunumlarla toplantıya devam edildi. Toplantıda projenin ulusal konferansının şubat ayı içinde Şanlıurfa'da yapılması yönünde karar alındı.
(RÇ-Y)

24.12.2012 17:57:11 TSI

Editör: Wan Haber