Rize'nin Pazar İlçesi'nde bulunan ve 155 zihinsel, bedensel engellinin 24 saat hizmet gördüğü Özel Doğu Karadeniz Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Rizeliler'in ilgisini bekliyor.
Altı yıl önce hizmet amaçlı kurulan merkezde şuanda 20'si ücretsiz olarak 155 zihinsel ve bedensel engelli hastaya 86 personel ile hizmet veriliyor. Hastaların tüm ihtiyaçlarının görüldüğü merkezde sosyolog, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve hasta bıkıcıları nezaretinde çeşitli eğitimlerde veriliyor. Merkez 13 yaş grubunun üzerindeki hastaların büyük bir bölümü için destek alırken bir bölümüne ise Rize'de benzer başka bir kuruluş bulunmadığı için ücretsiz hizmet veriyor.
Hizmetleri ile ilgili bilgi veren Özel Doğu Karadeniz Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Tevfik Hançeroğlu, "Bu tarz yerlere bir gün hepimizin veya bir yakınımızın ihtiyacı olabilir. Biz bu merkezi kar amacı gütmeden engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için kurduk. Bazı hastalarımıza hiçbir destek ve ücret almadan da hizmet veriyoruz. Kimsesiz olan bazı hastalarımızın, tüm bakımı, tedavileri, eğitimleri ve vefatları durumunda defin işlemlerini bile gönüllü olarak üstlendik. Burada bulanan insanların yaşları ilerlemiş olsa da içerisinde bulundukları durum itibari ile bazen çocuk kadar ilgi ve sevgiye muhtaç olabiliyorlar. Biz özellikle ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarından zaman zaman merkezimizi ziyaret ederek bu insanlarımıza sevgilerini vermelerini istiyoruz" dedi.
(GF-ÖS-Y)

09.01.2013 15:44:23 TSI

Editör: Wan Haber