Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Başçakmak Köyü'nde yaşayan 15 yıllık evli Sara ve Köksal Bayanka çiftinin dünyaya gelen biri kız 13 çocuğu 1 yaşını doldurmadan öldü.
14'üncü çocuk için 2 aylık hamile olan 39 yaşındaki Sara Bayanka, 15 yıllık evli olduğunu ve 13 çocuk dünyaya getirdiğini ancak hepsinin 1 yaşını doldurmadan öldüğünü söyledi.
Annesi Hatice'nin de 23 doğum yaptığını ve bunların sadece 6'sının yaşadığını ifade eden Sara Bayanka, "Çocuklarım dünyaya sapa sağlam geliyor. Doktorlar bunun nedenini bulamadı. Hepsi 1 yaşını doldurmadan öldü. Dünyaya gelen çocuklarımdan birinin yaşaması için her gece Allah'a dua ediyorum." dedi.
37 yaşındaki Köksal Bayanka ise, "Dünyaya gelen ilk çocuğumuz kızdı. Adını Ayşe koyduk. Ama fazla yaşamadı. Sonra 12 erkek çocuğumuz oldu. Onlar da yaşını doldurmadan öldü. Gitmediğimiz doktor kalmadı ama bir çare bulamadık. Çocuklar dünyaya sağlam geliyor. Ölüm nedenleri kalp yetmezliği ve nefes darlığı gibi değişik. Eşim her yıl doğum yaptı, 13 çocuğumu köyün mezarlığına defnettim." diye konuştu.
(AA-AA-Y)

28.01.2013 17:54:09 TSI

Editör: Wan Haber