Samsun'da küçük yaşta kıza cinsel istismarda bulunup cinsel amaçlı hürriyetini engellediği iddiasıyla hakkında 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan genç, yargılandığı ilk duruşmada beraat etti.
Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesinde meydana gelen olayda, eski kız arkadaşının kız kardeşi olan 16 yaşındaki C.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan E.A.'nın (29) yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan E.A., kendisine iftira atıldığını söyledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen E.A., duruşmada verdiği ifadede, "C.Y.'yi bundan 1.5-2 yıl önce ablası A.Y. aracılığıyla tanıdım. Ablası A.Y. ile aramızda duygusal arkadaşlık vardı. C.Y. kız arkadaşımın kardeşiydi. Bekar evime ablası ile birlikte bir kaç kez geldi. Aramızda sohbetten ileri bir şey yaşanmadı. C.Y. ile aramızda cinsel yakınlaşma olmadı. Sevişme hatta öpüşme bile olmadı. C.Y. ile bekar evimde hiçbir şekilde yalnız kalmadık. Ben C.Y.'yi arkadaşları ile 2 erkek 2 bayan olarak ormana giderken görmüştüm. Bunu ablasına söyledim. Büyük ablası da bunu duyunca C.Y.'yi dövmüş. Bu yüzden bana iftira atmış olabilir" dedi.
C.Y. ise E.A.'yı suçlayarak, "Ablamın beni dövdüğü doğrudur. Ancak olay sanığın anlattığı gibi olmamıştır. Ben o gün sevgilimle buluşmadım. İsmini vermek istemediğin kız arkadaşım, sevgilisiyle buluşmuştu. Bana da 'beraber gidelim' dedi. Ben de bu yüzden yanlarındaydım. Mahallemizin üst tarafındaki ağaçlık alana gittik. Buraya benim eski sevgilim de geldi. O akşam eve geç kalınca büyük ablam beni biraz patakladı. Evdekiler beni darp ettikleri halde bir yıl önce sanık E.A.'nın bana yaptıklarını söylemedim. Ben E.A. ile ayrıldıktan sonra ismini vermek istemediğin bir kişiyle arkadaşlık yaptım. Bunu amcamın oğlu gördü. Bana bu ilişkiyi bitirmemi söyledi. O nedenle arkadaşımdan ayrıldım. Benim ayrıldığım kişi amcamın oğlunun aracının lastiklerini kesmiş. Daha sonraki günlerde yine aracın lastikleri kesildi. Ancak lastikleri kesmeye ben yönlendirmedim. Kendisi kesmiştir. Benim E.A. ile ilişki yaşadığıma, onun bekar evine gittiğime dair hiçbir şahidim yoktur. Eve 2 kez ablam ile gitmiştim. Bir kez kız arkadaşımla da gitmiştim. Ancak yalnız gittiğimiz de oldu. E.A. ile bir yıl arkadaşlık yaptık. O zaman içinde bana cinsel saldırısı oldu" diye konuştu.
Savcı dosyanın tamamlanması üzerine mütalaasını vererek, "Sanık E.A. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve çocuğu cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talebiyle dava açılmış ise de, yapılan yargılana ve toplanan delillere göre, sanığın üzerine atılı suçları işlediğine dair mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti E.A.'nın suç tarihinde 15 yaşını tamamlamamış bulunan mağdura yönelik cinsel istismarda bulunduğu ve cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kıldığı iddia edilerek kamu davası açılmış ise de, yüklenen suçlamaların sabit olmadığı anlaşılmış olmakla beraber E.A.'nın beraatına karar verdi.
(MAY-SLH-YHY-Y)

31.01.2013 17:22:31 TSI

Editör: Wan Haber