Adana'da geçen yıl kendisinden 10 yaş büyük birisiyle nişanlanan 16 yaşındaki kız çocuğu ortadan kayboldu.
Olay, merkez Seyhan ilçesinde 21 Ocak 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, Diyarbakır'dan Adana'ya göç eden bir ailenin 8 çocuğundan biri olan 16 yaşındaki B.Ç., kendi isteğiyle 5. sınıfa kadar okuyup, daha sonra okula gitmedi. B.Ç., 15 yaşına geldiğinde kendinden 10 yaş büyük Eşref adlı kişiyle nişanlandı. Ailesi ve nişanlısıyla bir problemi olmadığı belirtilen kız, 21 Ocak'ta akşamüzeri 'Bakkala gidiyorum' diyerek çıktığı evine bir daha dönmedi. Bunun üzerine baba Mehmet Çolak (52) ve anne Sülmiye Çolak (50) Adana Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek, kayıp başvurusunda bulundu. Ancak aradan 6 gün geçmesine rağmen B.Ç.'den bir haber alınamadı.
Baba Mehmet Çolak, kızının kendi isteğiyle 5. sınıfa kadar okuduğunu, yine kendi isteğiyle 15 yaşında sevdiği bir kişiyle nişanlandığını belirterek, "Kızımın hiçbir problemi yoktu. Kaçmış olabileceğini düşünmüyorum, kızım kaçırıldı" dedi.
Anne Çolak ise, kızının hayat dolu bir insan olduğunu, kesinlikle kaçmayacağını belirterek, "Benim kızım kaçmadı, kaçırıldı. Telefonu sürekli kapalı. Biz kendisine mesaj atıyoruz, telefonu bazen açılıyor ancak hemen geri kapanıyor. Ben kızımın hayatından endişe ediyorum. Ne olur kızımı bulsunlar" diye konuştu.
(FKE-CC-Y)

26.01.2013 09:24:08 TSI

Editör: Wan Haber