Gaziantep'te 2011 yılının Ekim ayında 20 yaşındaki bir cep telefonu satıcısını 90 TL için öldüren 3 kişi, tatbikat için olay yerine getirildi. Cezaevi aracıyla olay yerine getirilen şahıslar, güvenlik nedeniyle araçtan çıkartılmadı.
Edinilen bilgiye göre olay 1 Ekim 2011 yalında Karaköz Caddesi'nde bulunan Söylemez Pasajı'nda gelmişti. İddiaya göre, ikinci el telefon satışı yapan Abdullah Gül'den 15 TL'ye bir telefon alan 26 yaşındaki Mehmet Ü. telefonu arızalı olduğu iddiasıyla iade etmek istemişti. Abdullah Gül ise, telefonu verirken sağlam olduğu iddiası üzerine alıcı ve satıcı arasında tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışma sonucu 20 yaşındaki telefon satıcısı Abdullah Gül, uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatının kaybederken, Abdullah Gül'ün yakınları Şahin Gül ve Bilal Habeş Gül ise yaralanmıştı. Olay sonrası cinayeti işleyen Mehmet Ü. Ömer Y. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi polis ekipleri tarafından yakalanırken, ismi öğrenilemeyen bir kişi ise olay yerinden kaçarak kayıplara karışmıştı.
TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLEMEDİ
Yaşanan cinayetin ardından, Gaziantep 2. ağır Ceza Mahkemesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinayetin tatbikatı yapılmak istendi. Öğlen saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevi aracıyla olay yerine getirilen cinayet zanlıları, olayın işlendiği alana götürülmek istendi. Ölen Abdullah Gül'ün babası Müslüm Gül ve yakınlarının olay yerine gelmesi üzerine, güvenlik açısından zanlılar araçtan indirilmedi. bir Hakim tarafından araç içerisinde ifadeleri alınan şahıslar daha sonra yapılan işlemlerin ardından tekrar cezaevine götürüldü. Bu sırada olay yerinden bulunan Abdullah Gül'ün yakınları, cinayet zanlılarına bağırarak, cezaevi aracına saldırmak istedi. Olay yerinden bulunan polis ekipleri, şahısları olay yerinden uzaklaştırıldı.
"BU ONLARIN YANINA KALMAYACAK"
Olay yerinde bulunan ölen gencin babası Müslüm Gül, "15 TL'lik bir telefon alışverişi yüzünden bu caniler 18 yaşındaki bir canı aldılar. Kesinlikle bu onların yayına kalmayacak. Herkes bunu böyle bilsin. Bu şahısların hiç mi sahipleri yok. Bunların sahipleri ortaya çıksın ve desin ki 'ben bunların sahibiyim' ne mahkemeye, ne olay yerine gelmediler ve gözükmüyorlar. bu olay burada kapanmamıştır" dedi.
(MDC-ÖK-Y)

25.01.2013 18:06:06 TSI

Editör: Wan Haber