Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Aralık ayında gerçekleşen denetimlerde 15 gıda firmasına 80 bin 649 Tl ce kesildiği bildirildi.
Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2012 yılı Aralık ayında Gıda Güvenliği Çalışmaları kapsamında gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi.
Aydın genelinde toplam bin 184 adet gıda üretim yeri ile 9 bin 771 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Aralık ayında gıda üretim yerlerine toplam 168 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 484 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenmeye istinaden gıda üretim yerlerinden toplam 24 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 30 adet numune alındı.
Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerde mevzuata uygun olmayan 10 adet işletmeye toplam 71 bin 250 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 4 adet işyerine de toplam 7 bin 124 TL idari para cezası uygulandı.
ALO Gıda 174 hattına Aralık ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 16 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 8 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 15 adet olmak üzere toplam 39 adet şikayet geldi. Şikayetlere istinaden 1 adet toplu tüketim yerine 2 bin 375 TL idari para cezası uygulandı.
Denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 124 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" denildi.
(MB-İK)

25.01.2013 11:05:58 TSI

Editör: Wan Haber