Kuzey Irak'ın başşehri Erbil'de yaklaşık iki aydır yaşları 6 ila 9 yaş arasında değişen 15 küçük kıza tecavüz eden şahıs yakalandı.
Erbil'de ara sokaklarda oyun oynayan küçük kızları motosikletine bindirerek kaçırıp tecavüz eden Sadullah Muhammet Hako (19), emniyet güçlerinin iki aylık takibi sonucu yakalandı. Tecavüze uğrayan çocukların ve şahitlerin verdiği bilgilerden yola çıkan emniyet güçleri, zanlıyı 7 Şubat'ta son tecavüz olayında motosikletiyle birlikte yakaladı. Musul nüfusuna kayıtlı zanlının hırsızlık ve tecavüzden sabıkası bulunduğu, haftada bir kez Musul'dan Erbil'e geldiği tespit edildi. Suçun itiraf eden zanlı, "Kendimi kaybetmişim, ne yaptığımı tam olarak bilmiyorum. Sokak ve bahçelerde gördüğüm çocukları motosikletime bindirerek tenha yerlere götürüp tecavüz ediyordum" dedi.
Erbil Emniyet Müdürlüğü'nde basına bilgi veren Erbil Emniyet Müdürü Dr. Kadir Nuri ise, "Yaklaşık iki aydır bu sapığı yakalamak için tüm ekiplerimizle beraber gece gündüz çalıştık. Tecavüze uğrayan çocukların iyi tarif edememelerinden dolayı onu yakalamak uzun sürdü. Çünkü suç işleyip Musul kentine gidiyordu. Tecavüz ettiği çocukların tamamı kız çocuklarıdır. Tecavüze uğrayan çocukları kendilerine tecavüz eden sapığı teşhir etmeleri için tek tek gösterdik. Tüm çocuklar onun olduğunu söylediler. Sapığın akli dengesi yerindedir. Psikolojik sıkıntılarının olduğunu düşünüyoruz. Kanunlarımızın 393. maddesine göre cezalandırılacaktır. Sapığın yakalanmasında emeği geçen tüm emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Artık Erbil'de çocuklarımız rahat bir şekilde okula gidebilirler ve sokaklara çıkabilirler" dedi.
Zanlının yakalanması ile aileler rahat bir nefes aldıklarını ifade ettiler.
(NA-CTŞ-CC-D)

09.02.2013 17:50:00 TSI

Editör: Wan Haber