Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ı eleyerek gruplara kalma başarası gösteren 1461 Trabzon, Sivasspor karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle, gruptan çıkma şansını zora soktu.
Bordo-mavili takım, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda ilk maçında Bursaspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu. Daha sonra ise sahasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan 1461 Trabzon, sonrasında ise Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak gruptaki ilk puanını almıştı. Bu maçın rövanşında önceki akşam Sivasspor deplasmanına giden bordo-mavili ekip sahadan 2-1 mağlup ayrılarak, gruptan çıkma şansını zora soktu.
Aldığı 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 1 puanı bulanan 1461 Trabzon, Spor Toto Süper Lig takımlarına karşı vermiş olduğu mücadele ve oyun anlayışı ile beğeni kazandı. Trabzonspor'un pilot takımı olma özelliği de bulunan Karadeniz ekibi, diğer kulüplerinde gözlemi altına girdi. Teknik heyetten, oyuncusuna kadar Spor Toto Süper Lig takımlarının takip ettiği takım olan bordo-mavililer, Trabzonspor camiasında da büyük bir ilgi topluyor.

MUSTAFA AKÇAY: "HER ZAMAN ONURLU MÜCADELE ETMENİN PEŞİNDE OLACAĞIZ"
1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, her zaman onurlu mücadele etmenin peşinde olacaklarını söyledi. Akçay, hem teknik anlamda hem de futbolcu anlamında Ziraat Türkiye Kupası'nda, Spor Toto Süper Lig takımlarına karşı mücadele ederek deneyim kazandıklarını belirterek, "Kupada üst tura çıkma için pek fazla şansımız kalmadı ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Belki bu mücadeleyi kaybettik ama iyi analiz edersek oyuncuların gelecekte Spor Toto Süper Lig oyuncuları olması yönünde katkı sağlayacak. Grup maçlarında belki istediğimizi alamadık ama kazanımlarımız oldu" dedi.
Önlerinde Bursaspor ve Fenerbahçe müsabakaları bulunduğunu hatırlatan Akçay, "Hepsine saygı duyarak oynayacağız. Belirleyici olmanın sorumluluğu neyse bu ülkede bir birimize güvenmenin sorumluluğunu müsabakanın kalitesini yükseltmek adil ve dürüst olmanın onurlu mücadele etmenin peşinde olacağız" diye konuştu.

GÖZLER LİGE ÇEVRİLDİ
Ziraat Türkiye Kupası'nda fazla bir beklentisi kalmayan 1461 Trabzon'da tüm gözler lig maçına çevrildi. 26 Ocak Cumartesi günü deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşacak olan bordo-mavili takım, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da sahadan galip ayrılarak PTT. 1 Lig'deki çıkışını sürdürmek istiyor.
(GÖK-BH-S)

24.01.2013 10:47:15 TSI

Editör: Wan Haber