Ödemiş'in en eski ve köklü semtlerinden Emmioğlu Mahallesi'ndeki Müftüler Sokağı'nda, meydan ve park düzenlemesi yapılıyor. Yapılan çalışmanın ardından sokakta bulunan 145 yıllık çeşme ve çevresi, mahalle halkının ortak dinlenme alanı haline getirilecek.
Sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Müftüler Sokağı'nda çalışmalara başlayan belediye ekipleri, mahallede bulunan 1867 yıllarına ait eski çeşmeyi ortaya çıkarmak amacıyla meydan düzenlemesi yapıyor.
Çalışmalar kapsamında, sokaktaki evlerin bahçe duvarları imar hattına geri çekilerek yol genişletildi. Binaların cepheleri de sıvanıp boyanacak. Sokakta kilit taş döşeme çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, "Çalışmalar tamamlandığında oluşturulan meydan düzenlemesiyle Müftüler Sokağı'nın çehresi değişecek" dedi.

ÖYKAM ÇEVRESİNE YAKIN MARKAJ
Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nin (ÖYKAM) hizmete sunulmasından sonra Emmioğlu Mahallesi'ndeki çalışmalara daha faza önem veren belediye, müze etrafında sokak sağlıklaştırma projesinden sonra Hamam Sokağı'nda bulunan çıkmaz sokağı açarak, binaların dış cephelerini düzenledi. Turist otobüsleri için Kayalı Sokağı'nda oluşturacak açık otoparkın kamulaştırma çalışmaları da son aşamaya geldi. Öte yandan, yapımı devam eden Saracoğlu Konutları'nın da tamamlanmasıyla Ödemiş'in en eski mahallerinden olan Emmioğlu'nun, eski günlerdeki canlılığına kavuşması hedefleniyor.
Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, ilçede yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Ödemiş Belediyesi, kent merkezi ile merkeze uzak mahallelerdeki hizmet eşitliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını 'Çevreden Merkeze' ilkesiyle sürdürüyor. Kuvvetli Mahallesi'ndeki meydan düzenlemesiyle başlayan çalışmalar kapsamında bugüne kadar merkeze uzak mahallelerde bahçe duvarları örülerek, yol düzenlemeleri yapıldı, binaların dış cephelerinde sıva boya çalışmaları yapılarak sokak sağlıklaştırma çalışmalarını uygulandı."
(AG-ERG-Y)

05.01.2013 08:41:20 TSI

Editör: Wan Haber