Üç Dünya Rekoru sahibi, 3 Yıldız Dalış Eğitmeni, Rehber Dalıcı ve Altın Cankurtaran Cem Karabay, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda K.K.T.C Başbakanlığı, K.K.T.C Dışişleri Bakanlığı, K.K.T.C Turizm ve Çevre Bakanlığı, KKTC Sağlık Bakanlığı, K.K.T.C Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile K.K.T.C Spor Dairesi’nin destekleri ile anlamlı bir rekor denemesi yapacak.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR
1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz’da bu yıl 42.si kutlanacak olan bu önemli bayramda denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak olan Karabay, çalışmalarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürdürüyor.

K.K.T.C’NİN ADINI İLK DEFA GUİNNESS DÜNYA REKORLAR KİTABI’NA YAZDIRDI
BSS Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Kurul Üyesi de olan Cem Karabay, geçtiğimiz yıl denizde en uzun süre tüplü dalış rekorunu Girne Yavuz Çıkarma Plajı’nda 20 Temmuz tarihinde kırmıştı.

Karabay, bu yılki rekor denemesinde ise 14 Temmuz’da Yavuz Çıkarma Plajı’nda suya girecek ve 20 Temmuz’da sudan çıkacak. Bugüne kadar üç kez dünya rekoru kırarak kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanını alan Karabay, böylece imkansızların imkanı olduğunu, SCUBA’nın gizemli dünyasında yaşamsal risklere meydan okuyarak ispatlamış olacak.

BALIKLARIN YANINDA YEMEK YİYECEK
Cem Karabay, muhteşem görseller ve sualtı canlıları ile bir arada geçecek saatlerde, denizde balıkların yanında yemek yiyecek hatta onlarla paylaşacak, uyuyacak, spor yapacak, Uzay Hastalığı’na ve hipotermiye meydan okuyacak. Karabay aynı zamanda kasık krampları, aşırı üşüme, olumsuz deniz ve hava şartları, denizin tuzluluğu, yüzde şişme, şiddetli sualtı akıntıları ve tehlikeli sualtı canlıları ile mücadele edip yaşama mücadelesi de verecek.

SEVENLERİ REKOR DENEMESİNİ DEV EKRANDAN TAKİP EDECEK
Televizyon ekranlarında “Cem Karabay ile SCUBA öğreniyorum” programını hazırlayıp sunan ve binlerce öğrencisi olan rekortmen Karabay’ın sevenleri, rekor alanına kurulacak dev ekrandan sanki onun yanındaymış gibi canlı olarak izleyebilecekler.

Başarılı dalıcının su atlında yaşadıkları Cem Karabay’ın Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşılırken rekor denemesi de aynı zamanda webstream üzerinden www.cemkarabay.com adresinde 24 saat canlı yayınlanacak.

Sualtında kalınacak süre içerisinde yapılması planlananlar ise şöyle:

- Spor aletleri ile spor yapmak
- Spor yaparken sporcu içeceği ya da enerji içeceği içmek
- Suyun altında enerji verici gıdalar yemek
- Suyun altında hellim, şeftali kebabı, bıldırcın yumurtası gibi çeşitli gıdalar tüketmek
- Suyun altında tavla oynamak
- Suyun altında kurulan kalelerde fusbol (futbol) maçı yapılacak
- Çeşitli oturma düzenlerinde misafirleri sualtında ağırlamak
- Sualtında bir söyleşi ortamı yaratıp orada misafirler ile sohbet etmek

Editör: Wan Haber