Marmaris’te eğitim gören Türkiye’nin en genç roman yazarlarından Rana Demiriz’in ardından genç bir kalem daha kitap yazdı. Marmaris’in en genç ikinci roman yazarı olan 14 yaşındaki Beyza Günay’ın Temmuz ayında basılan 'Worner Büyücüleri' isimli romanının tanıtımı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde imza töreni düzenlendi. Törene Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ufuk Koleji Müdürü Talat Türker ve Beyza’nın ailesi katıldı. 


Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris’in genç yazar yetiştirmesinin eğitim adına gurur verici olduğunu belirterek, bu anlamda kitap okumanın önemine değindi.


Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde eğitimini sürdüren Günay ise, 12 yaşında roman yazmaya başladığını söyledi. Kitap yazmaya nasıl karar verdiğini anlatan Günay, “İlkokul dönemimde kitap okumaya pek yatkın değildim. İlerleyen dönemde kitap okumaya alıştım ve yazarlık yeteneğim ortaya çıktı. Ben de bu yeteneğimi göstermem gerektiğine inanarak ilk kitabımı yazdım. Ailemden çok büyük destek aldım” şeklinde konuştu.


İlk romanının tanıtımın ardından Beyza Günay, gazetecilere imzalı kitabını hediye etti. “Worner Büyüceleri” isimli romanda bir gezegende mahsur kalan anne-kızın mücadelesini anlatılan genç yazar, şu sıralar ikinci kitabı üzerinde çalışıyor.

Editör: Wan Haber