Adana'da 14 yaşındaki ilköğretim öğrencisine tecavüz ettikleri iddia edilen 15 sanık hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İddiaya göre, merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde oturan B.D. isimli kız öğrenci, internet üzerinden tanıştığı E.S (18) ve kuzeni M.C.S'nin (16) tecavüzüne uğradı. "Olanları hiç kimseye anlatmayacaksın" diye tehdit edilen genç kız, 2 ay sonra da okuldan arkadaşının aracılığıyla tanıştığı A.A. (18) tarafından götürüldüğü bir arkadaşının evinde elleri arkadan bağlanarak tecavüze uğradı. Yaşadıklarını sadece kız arkadaşına anlatan ve hamile kalmamak için sağlık ocağından hap aldığı belirlenen B.D, yaşadıklarından 1 ay sonra parkta tanıştığı A.A (17) ile arkadaşlığını ilerletti. A.A tarafından bir eve götürülerek esrar içirilen B.D'ye, A.A. ve 5 arkadaşı tarafından tecavüz edildi.
B.D, kendisine geldikten sonra evine giderek başından geçenleri ailesine anlattı. Duydukları karşısında şok olan genç kızın ailesi, "rezil oluruz" düşüncesiyle polise gidip, şikayetçi olmadı. Babasının kızıp, cep telefonunu kırmasına sinirlenen B.D., ekim ayında evden kaçtı ve 2 gün sonra babası tarafından bir parkta bulundu. B.D. babasıyla birlikte polise giderek 10 ay içerisinde başından geçenleri anlatıp, tecavüz edenler hakkında şikayetçi oldu.
B.D.'nin ifadesi doğrultusunda çalışma yapan polis 15 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden E.S., V.G., A.A., M.C.S., 17 yaşındaki M.C.K., A.A. 17 yaşındaki Ç.İ. ile 16 yaşındaki İ.Ö. ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Tecavüz sanığı 15 kişi hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, yaşı küçük sanıklara ceza verilirken yaşlarından dolayı da indirim yapılmasını istedi.
Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
(SZP-ÖK-Y)

17.12.2012 16:18:12 TSI

Editör: Wan Haber