Erzurum'da kendisine aşık ettiği 14 yaşındaki G.T. ile zorla cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen evli erkeğe, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Konut dokunulmazlığı ihlal etmek" suçlarından 15 yıl hapis cezası istendi.
Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen mahkemede 28 yaşındaki Serkan T., 14 yaşındaki G. T'ye tecavüz suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kavak Mahallesi'nde oturan G.T.'nin gizli aşk yaşadığı 28 yaşındaki Serkan T.'nin zorla cinsel saldırısına uğradı belirtildi.
Tutuklu olarak yargılanan Serkan T., duruşmada verdiği ifadesinde, "Yaklaşık 1.5 yıldır G. T.'yi mahalleden tanıyorum. Bana oturdukları evin kapı zilinin tanımadığı bir kişi tarafından sürekli çalındığını söyledi. Ben de ilk başta neden beni aradığını, yeni numaramı kimden aldığını sordum. Daha önce beni önceki numaramdan arıyordu. Ben kendisine evli olduğumu söyledim. Bana aşk sözleri söyleyerek, işten çıkıp eve giderken bahçede gördükten sonra içeri girdim. Eve daha sonra annesi gelince G.T. de 'Annem seni görmesin' dedi. Annesi beni fark edince evde saklandığım yerden çıkarak durumu annesine anlattım. Annesi daha sonra bana bağırarak polis merkezine gidip hakkımda şikayetçi olmuş. Ben zorla tecavüz etmedim" dedi.
Serkan T.'nin tecavüzüne uğradığı iddia edilen ve olay tarihinde 14 yaşında olduğu belirtilen G.T.'nin yaşının küçük olması gerekçesiyle duruşmada psikolog gözetimi altında tutularak ifadesi alındı.
G. T. ifadesinde, "Bir arkadaşımın aracılığı ile tanıştık. Serkan benimle aşk yaşamak istediği yönde telkinlerde bulundu. Ben kesinlikle Serkan'ın evli olduğunu bilmiyordum. Bir, iki ay kadar aşk ilişkisi yaşadık. Ramazan ayının son gününde evimize gelen Serkan benimle ilişkiye girmek istediğini teklif ettikten sonra, zorla cinsel ilişkiye girdi. İlişkiye girdikten sonra eve gelen annem Serkan'ı mutfak dolabının arkasında saklanırken yakaladı. Bir anda panikleyen Serkan, annemin ağzını kapattıktan sonra, kaçtı" diye konuştu.
Adli Tıp Kurumu, mağdure G.T.'nin ruh beden sağlığının bozulmadığı yönünde rapor verirken, duruşmada psikolog bilirkişi olarak görev yapan İlknur Dinçer Yavuz ise, "Mağdur ile duruşma öncesi görüştüm. Dağınık bir aile yapısına sahip. Aile ergenlik döneminde olup sonucunu düşünmeden birtakım olaylar yaşamıştır. Sanık ve ailesinden korktuğunu duruşma öncesi belirtti. Psikolojik destek alması gerektiği kanaatindeyim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serkan T.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(AA-AA-AŞ-Y)

18.02.2013 16:00:14 TSI

Editör: Wan Haber