Sevgililer Günü'nün ilk nikahları, Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde kıyıldı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 14 dakikada bir çift olmak üzere, 52 çift bugün dünya evine girecek.
Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi de 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla en yoğun günlerini yaşayan mekanlardan oldu. Nikah dairesinde yoğunluğun 4 kat arttığını ifade eden Nikah Memuru Murat Demir, 14 dakikada bir nikahın kıyıldığını kaydetti. Günde ortalama 12 nikah kıyılan Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde 52 çiftin dünya evine gireceğini anlatan Demir, bu özel günde evlenen çiftlere Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler takdim edildiğini kaydetti. Demir, 14 Şubat yoğunluğunun saat 08.00'de başladığını ve akşam 20.00'a kadar süreceğini anlatarak, "Her 14 dakikada bir nikah kıyacağız. Özellikle saat 10.00'dan sonra büyük bir yoğunluk olacak. Bugün 52 çiftin nikahını kıyacağız. Ayrıca, bu özel günde evlenecek çiftlere belediye olarak sürpriz hediyelerimiz var. Yeni evlenecek çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

14 ŞUBAT EVLİLİKLERİ
14 Şubat Sevgiler Günü'nde ilk evlenen çiftlerinden olan Kadriye Soylu ve Onur Saruhan, ise 14 Şubat tarihinin özel bir gün olduğu için tercih ettiklerini belirtti. Kadriye Soylu, "Çok mutluyuz. 14 Şubat'ı bir ömür boyu unutmayacağız" dedi.
Onur Saruhan ise, sevgililer gününde kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını anlattı.
Evlilik tarihi için sevgililer gününü tercih eden çiftlerden Hatice Kurt ile Engin Fırtına, evlilik tarihi olan 14 Şubat'ı sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, "En sonunda bugün geldi. Çok mutluyum" diye konuştu.
(YS-İHS)

14.02.2013 10:31:33 TSI

Editör: Wan Haber