14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Adıyaman'da düzenlenen "En Güzel Sevgili Kitaptır" etkinliği kapsamında, saat 14.14'de 14 dakika kitap okundu.
Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "En Güzel Sevgili Kitaptır" etkinliğinde öğrenciler, gençler, kadın ve erkekler kitap okudu.
14 Şubat Sevgililer Günü'nde kitap okumaya dikkat çeken etkinlik, Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirildi. Saat 14.14'de 14 dakika kitap okunarak, farklı bir etkinliğe imza atıldı.
Adıyaman Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği Başkanı Birsen Günay, yeterince kitap okunmadığına işaret ederek, "İlk emri 'oku' olan kitaba inanıyoruz ama bir Norveçli, bir Alman, bir Japon, bizden tam yüz misli kitap okuyor. Bizde bırakın öğrenciyi, öğretmenlerin çoğunluğu kitap okumuyor. Bilim adamlarının, devlet adamlarının büyük bir çoğunluğu kitap okuyarak o seviyeye gelmişlerdir. Ülkemizde 65 bin kişiye bir kütüphane, 95 kişiye bir kahvehane düşüyor. Adıyaman'da kitap okuma ile ilgili farkındalık yaratmak, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla, bu etkinliği gerçekleştirdik. Adıyaman Belediyesi'yle ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanya, yerelde başlayıp ulusala yayılmıştır. Adıyaman ile beraber eş zamanlı olarak birçok ilden kampanyamıza katılımlar oldu. Bu kampanyayı ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Adıyaman Belediyesi'ne ve bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm Adıyamanlılara teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Çelik ise konuşmasında, "14 Şubat günü saat 14.14'de 14 dakika kitap okuma kampanyası başlattık. Sevgiye ve sevgiliye dair en güzel ifadeleri kitaplar barındırmıştır. Kitap, sevgi öykülerinin tarihsel arşividir" diye konuştu.
(AHM-SO-Y)

14.02.2013 15:49:22 TSI

Editör: Wan Haber