"Bizler aşağıda imzası bulunan Van TSO Meclis üyeleri olarak, bir meclis üyesi arkadaşımız (Sn.Fahrettin BEYAZELMA’nın) Sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar gerekçe gösterilerekdisiplin kuruluna sevk edilmesinden dolayı bu konuda kamuoyunu aydınlatmaya yönelik bir açıklamayapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

Başta özellikle şunun bilinmesini isteriz ki, bizler Van’ın tüccar, esnaf ve sanayicilerinin temsilcileri olarak seçildik bu konuda hiçbir zaman fevri davranmadık ve her zaman bu bilinçle hareket ettik. Seçim çalışmaları döneminde detüm esnaflarımıza, üyelerimize ve Van halkına şeffaflık, dürüstlük ve hesap verilebilirlik sözü verdik. Bizler her zaman odamızın siyaset üstü bir kurum olduğunu ve hiçbir şekilde siyasete bulaştırılmaması gerektiğini defalarca mecliste dile getirdik. Bu nedenle; esnaflarımızın temsilcileri olarak zaman zaman Van TSO meclisinde zaman zaman sosyal medya hesaplarımız üzerindenve zaman zamandaçeşitli platformlarda odamızın yönetim kurulu tarafından açıklanan bütçe tablolarına ve yapılan aşırı israf ve gereksiz harcamalara ve tarafsızlığının yitirilmesineVan halkı adına şerhimizi koyduk.

Odamızın tarafsızlığı,itibarı, güvenilirliği ve kurumsal kimliği hepimiz açısından oldukça değerlidir.Bir yılı aşkın bir süredir ve özellikle son dönemlerdeher ay ciddi bir bütçe açığı veren ve tarafsızlığını yitiren bir oda Van esnaf, tüccar ve sanayicileri adına bizleri oldukça endişelendirmektedir. Bu nedenle zaman zaman temsilci olmanın vermiş olduğu sorumluk gereği ve şeffaflık adına kamuoyuyla paylaşımlarımız olmuştur. Meclis üyesi arkadaşımız Sn.Fahrettin BEYAZELMA’nın odanın bütçesine ve tarafsızlığa yapmış olduğu eleştirilerinden dolayı disiplin kuruluna sevk edilmesini Van tüccar, esnaf ve sanayicileri adına utanç verici buluyoruz. Ve durumu şiddetle kınıyoruz. Bizler arkadaşımızın herhangi bir disiplin suçu işlediğine inanmıyoruz ve böyle bir iddiayı bile kabul etmiyoruz.Bundan sonrada bu ve benzeri konularla ilgili yaşanacak olan sorunları kamuoyu ile paylaşacağımızı belirterek bu konularda varsa böyle bir suç, bizlerde bu suçuişlediğimizi peşinen belirterek arkadaşımızın işlediği suçun altına imzamızı atıyor ve hepimizin disiplin kuruluna sevk edilmesini talep ediyoruz" denildi.

Açıklamada imzası olan Meclis üyeleri... Fariz BORAZAN - Tahsin KARDAŞ - Ramazan YORULMAZ - İsmail ELMA Necip TÜRKMEN - İsmail GÜLEŞÇE - Ubeyit ASLANTOSUN - Mehmet KARATAŞ  Reşit TAKAR - Kazım CAN - Fahrettin BEYAZELMA - Şükrü TEKNAZ - Hüseyin ABİ Ümit GÜNEŞ

(van ekpres)

Editör: Wan Haber