4 Haziran 2014 Cumartesi günü Tüm yurt genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 4.Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Ehliyet sınavı sonuçları açıklanma tarihi bellimi, Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı? Ehliyet sınavı sonuçları Haberi ve tüm detayları için tıklayınız. (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 4. Ehliyet sınavı 14 Haziran 2014 Cumartesi günü yapıldı. Peki Sonuçlar ne zaman açıklanacak. 14 Haziran 2014 Cumartesi günü yapılan 4. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanma tarihini haberimizde bulabilirsiniz

14 Haziran 2014 Tarihinde yapılan Ehliyet Sınavının Sonucu hala Açıklanmadı. Milli Eğitim bakanlığından yapılacak resmi açıklama beklenmektedir. Açıklama yapılır yapılmaz ehliyet sınavı sonuçları canlihaber.com da yayınlanacaktır.

14 HAZİRAN EHLİYET SINAVI SONUÇLARI İÇİN TIKLA (DAHA AÇIKLANMADI)

(MTSAS) 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman öğrenilecek, 14 Haziran Cumartesi meb 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır, 4. Ehliyet sınavı sonuçları meb öğrenme linki, Ehliyet sınavı sonuçları 14 haziran, 14.06.2014 Ehliyet sınavı sonuçları nereden öğrenilecek, Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır, Ehliyet sınavı sonuçları 14 Haziran, (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılının dördüncü ehliyet sınavı (MTSAS) 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak. 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

(MTSAS) yani Ehliyet Sınavında sürücü adaylarının başarılı olup ehliyet almaya hak kazanmaları için İlkyardım, Trafik ve Motor derslerinin her birinden, baraj puan olan 70 ve üstü puan almaları gerekiyor.

2014 Yılının 4. (MTSAS) yani Ehliyet sınavı 14 Haziran Cumartesi günü yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2014 uygulama takvimine göre 14 Haziran Cumartesi günü yapılan Ehliyet sınavının sonuçları, sınavdan 10 gün sonra, 24 Haziran 2014 Salı günü açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığı andan itibaren meb.gov.tr adresinden öğrenilecektir.

(MTSAS) 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman öğrenilecek, 14 Haziran Cumartesi meb 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır, 4. Ehliyet sınavı sonuçları meb öğrenme linki, Ehliyet sınavı sonuçları 14 haziran, 14.06.2014 Ehliyet sınavı sonuçları nereden öğrenilecek, Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama nasıl yapılır, Ehliyet sınavı sonuçları 14 Haziran, (MEB) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2014 yılının dördüncü ehliyet sınavı (MTSAS) 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak. 14 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?
 

MTSAS başvurusu, adayın kayıt yaptırdığı kurs müdürlüğüne banka dekontunu teslim etmesi ve Özel MTSK Modülünde paranın yatırıldığı görülmesinden sonra il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onay vermesi ile gerçekleşecektir.

Yabancı uyruklu adaylar, aldıkları geçici TC. kimlik numarası ile MTSK müdürlüklerine başvuracaklardır. Kurumlar bu numara ile Özel MTSK Modülünde açılan ekrandan aday bilgilerini girecektir. Alınan bu numarayla aday bankaya sınav ücretini yatıracak ve dekontunu MTSK müdürlüğüne teslim edecektir.

Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı 60'a, 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indirilmişti. Bu yıl 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında değişiklik yapıldı. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 60'tan 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi de 60 dakika olarak yeniden belirlendi. İlk uygulama, 12 Ocak 2014'te yapılacak sınavdan itibaren geçerli olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavları ile ilgili 2014 yılı kılavuzunu tamamladı. Kılavuzda yapılan yeni düzenleme ile birlikte yılda 7 kez yapılan ehliyet sınavı sayısı 9'a çıkarıldı. 2012 yılında 120'den 60'a düşürülen ehliyet sınavı soru sayıları yeniden düzenlendi.

Ehliyet sınavı soru sayısı 60'tan 50'ye düşürülürken, süre de 75 dakikadan 60'a indirildi. Ehliyet sınavında 2013 yılında trafikte 32 soru varken, bu yıl 27'e indirildi. Araç Tekniği dersi (Motor) sınavındaki soru sayısı 12'den 10'a ve ilk yardımdaki 15 soru da 13'e düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü '2014 yılı Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı Kılavuzu' hazırladı. Sınav uygulamasıyla ilgili işlemler için Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı'na, başvuruyla ilgili işlemler ise bakanlık Bilgiİşlem Grup Başkanlığı'na yapılacak. Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) Modülü ile ilgili işlemleriyle Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimleri Grup Başkanlığı ilgilenecek.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (MTSAS) 81 il merkezinde, başvuru sayısının beklenenden (Sınavda, sınava girecek aday sayısı 500'den fazla olan, en yakın sınav merkezine uzaklığı 100 km den fazla ve aday sayısı 200'den fazla olan) fazla olması durumunda Merkez Sınav Yürütme Komisyonunca uygun görülen ilçe merkezlerinde de yapılacak. Aday, devam ettiği MTSK Müdürlüğü'nün bağlı bulunduğu il sınırları içinde sınava girecek.

2013 yılında yılda 7 kez yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavı bu yıl 2 arttırılarak 9'a çıkarıldı. Aday, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 uygulama sınavına girme hakkına sahip. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi h'linde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilecek.

Teorik derslerin sınavından 4 dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilecekler.

Teorik sınavda 2014 yılı ile birlikte bir çok çok önemli değişiklikler yapıldı. Özellikle ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yapıldı. Bütün sertifikalar için uygulanan ehliyet sınavlarında önceki yıl 60 olan soru sayısı bu yılki 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi 60 dakikaya indirildi. Yeni uygulamaya göre; daha önce trafikte 32 soru varken, soru sayısı 27'e indirildi. Motor sınavındaki soru sayısı 12'den 10'a ve ilk yardımdaki 15 soru da 13'e düştü.

Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız üç dönem daha sınavlara girebiliyor. Ancak bugünden itibaren direksiyon eğitimi dersi sınavında başarısız olan kursiyerler, her sınavdan sonra, kayıtlı oldukları kurstan en az iki saat direksiyon eğitimi dersi almak zorunda kalacaklar. Ve bu sınav hakkı üç kereyle sınırlı olacak. Oysa mevcut uygulamada direksiyon sınavını geçemeyenler, ilave derse gerek kalmaksızın üç dönem sınava girebiliyorlardı.

Yönetmelikte en dikkat çeken yenilik ise sürücü kursu çalışanları ile ilgili oldu. Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu bu sektöre 'yeni kursiyer kaydı' için sigorta prim borcu bulunmama şartı getirildi. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu bulunan kurslar, borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. Yönetmeliğin bu hükmü üç ay sonra yürürlüğe girecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yaptı. Değişiklikle kurslara kaydolacak kişilerden istenen belgeler arasına parmak izi alındığına dair belge de eklendi. Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, yapılan değişikliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yönetmelik değişikliği ile artık emniyetin ehliyetleri pasaport gibi artık eve göndereceğini belirten Önal, “Emniyet artık ehliyeti eve göndereceği için bu parmak izini alamayacak bu nedenle sürücü kursları kaydında bu zorunluluğun olmasını istedi.” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi gazete'de yayımlandı. Değişiklik kapsamında kurslara kaydolacak kursiyerlerden istenecek bilgi ve belgeler arasına 'Parmak izi alındığına dair belge' de eklendi. Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yönetmelik değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün artık sürücü belgelerini kişilerin adreslerine göndereceğini belirten Önal, “Zaten emniyette ehliyet alınırken parmak izi alınıyordu. Emniyette sertifikayı ehliyete çevirirken parmak içini sağa sola çevirerek her türlü alınıyordu. sağlık Bakanlığı da muayene esaslarında da artık parmak izi ve avuç içi okuma getirdi. Özel hastaneye gidiyorsunuz sigortanız var ise parmak izinize bakılıyor avuç içiniz okunuyor öyle kayıt yapılıyor. Emniyet artık ehliyeti eve göndereceği için bu parmak izini alamayacak bu nedenle sürücü kursları kaydında bu zorunluluğun olmasını istedi.” şeklinde konuştu.

 

Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Tema Sürücü Kursu Kurucu Müdürü Alparslan Dumlu, direksiyon sınavını geçemeyenlerin, her başarısızlığın ardından kayıtlı oldukları kurstan 2 saat direksiyon eğitimi alacaklarını söyledi.

 

"Çalışanının sigorta primini yatırmayan sürücü kursları, borçlarını kapatana kadar yeni kursiyer kaydı yapamayacak." diyen Dumlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde değişiklik yaptığını hatırlattı. Dumlu, şöyle konuştu: "Değişikliklere göre, sürücü kursuna kaydolan adaylardan istenecek belgeler arasına 'parmak izi alındı belgesi' de eklendi. Böylece bugünden itibaren kursa kaydolanlar parmak izi belgesini de sunmak zorunda olacaklar.

 

Teorik ve direksiyon eğitimi dersi sınavlarına herhangi bir nedenle girmeyenlerle teorik sınavda başarısız olanlar yeniden kursa devam etmeksizin ve kurs ücreti ödemeden aralıksız 3 dönem daha sınavlara girebiliyor. Ancak bugünden itibaren direksiyon eğitimi dersi sınavında başarısız olan kursiyerler, her sınavdan sonra, kayıtlı oldukları kurstan en az 2 saat direksiyon eğitimi dersi almak zorunda kalacaklar. Bu sınav hakkı üç kereyle sınırlı olacak. Oysa mevcut uygulamada direksiyon sınavını geçemeyenler, ilave derse gerek kalmaksızın üç dönem sınava girebiliyorlardı. Yönetmelikte en dikkat çeken yenilik ise sürücü kursu çalışanları ile ilgili oldu. Sigortasız çalıştırmanın yaygın olduğu bu sektöre 'yeni kursiyer kaydı' için sigorta prim borcu bulunmama şartı getirildi. Yani, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu bulunan kurslar, borçlarını ödeyene kadar yeni dönem açmalarına izin verilmeyecek. Yönetmeliğin bu hükmü üç ay sonra yürürlüğe girecek."
Editör: Wan Haber