Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik başarılı çalışmalarıyla ülke genelinde tanınan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'ne, Altınova'lı öğrencilerden destek geldi.
Altınova 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri; ilçede faaliyet gösteren Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi tarafından sürdürülen; okunmuş gazete kitap ve dergilerin yanı sıra pet şişelerin mavi kapaklarının geri dönüşümü sonucunda elde edilen gelirle, ilçe ve beldelerle köylerdeki engellilere manuel sandalye temin etmesi kapsamında sürdürülen kampanyaya destek verdi. Topladıkları mavi kapak, gazete ve mecmuları önceki gün dernek yetkililerine teslim eden okulun minik yüreklerinin heyecanı ise görülmeye değer olarak nitelendirildi. 14 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Bilir'in öncülüğünde, okul öğretmenleri ve öğrencilerin gönüllü katılımıyla, mavi kapakların yanı sıra okunmuş gazete ve dergilerin toplanıldığı öğrenildi. Önceki gün düzenlenen mini bir törenle okul müdürü Fikret Bilir, öğretmenler ve öğrencileri, topladıkları atılları Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz ile Derneğin Altınova Şube Başkanı Güler Çapraz Buyruk'a teslim etti.
Teslimat sırasında konuşan Okul Müdürü Fikret Bilir, öğretmen ve öğrencileriyle birlikte yoğun bir toplama sürecinin ardından amaçlarına ulaşıp, topladıklarını dernek yönetimine teslim etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kampanya kapsamında; evlerinden, sokaklardan topladıkları mavi kapakları, evlerinden çıkamayan engelli bireylere birer sandalye, baston veya kanedyen olması düşüncesiyle büyük bir şevk taşıdıklarının altını çizen Bilir, "Böylesi bir ulvi konuda düzenlenmiş kampanyanın bir parçası olmak beni, öğretmen arkadaşlarımı ve tabiî ki en çok öğrencilerimizi ziyadesiyle mutlu kıldı" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR"
Dernek Genel Başkanı Halil Burgaz ise, öğrencilerin akşam evlerine döndüklerinde ebeveynlerine anlatacakları çok şeyin olduğunu vurgulayarak, "Bu küçücük kapaklar evlerinden çıkamayan engelli bireylere yardım elinizi uzatmış oldunuz" dedi. Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nin bir şubesinin de Altınova'da bulunduğuna dikkat çeken Burgaz, "Dernek şubemizdeki engelli ağabeylerinizi, ablalarınızı ziyaret ederek yapmış oldukları çalışmaları gözlemenizi ve onlarla birlikte birer çay içmeniz bile bizleri son derece mutlu edecektir. Biz engelliler için göstermiş olduğunuz bu çabaya ne kadar teşekkür edersek azdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulun öğrencileri çuvallar dolusu mavi kapak ve gazeteleri derneğin aracına yine kendileri taşıması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
(SS-SŞ)

20.01.2013 17:33:06 TSI

Editör: Wan Haber