Mustafa Kurt, yarın başlayacak olan Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ne destek vermek amacıyla Van’a geldi. Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Kurt, Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği’ne destek verenlere teşekkür ederek, “Festivale ne kadar destek verirsek, ne kadar büyütebilirsek, halka mal edersek o kadar mutlu oluruz. Eğer bir festival tek başına yapılıyorsa o festival değildir. Festival şehre mal oluyorsa değerli bir festivaldir. Halkı festivalin içine katabiliyorsak, halkı şenliğin içine katabiliyorsak, o festival değerli oluyor. 1997 yılından bu yana özveriyle çalışan ve deprem yaşamasına rağmen şehri terk etmeyen Van’a çok destek olmamız lazım. Devlet tiyatrolarının tüm imkanlarıyla değerli çalışma arkadaşlarımızın arkasında durmaya devam edeceğiz. Çok büyük acılar yaşanmasına rağmen bu şehri terk etmeyerek tiyatro sanatını herkese götürdüler. Olağanüstü şartlarda çalıştılar, yine de ödün vermediler. Hem oyunlarını oynadılar hem festivallerini yaptılar. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.


Van’ın kendileri için çok önemli olduğunu da ifade eden Mustafa Kurt, “Doğu tiyatroları bizim için önemlidir. Sezon içerisinde onları batıya götürmeye gayret gösterdik. Van Devlet Tiyatrosu’nu ekim ayında Ankara’da misafir ettik. Erzurum Devlet Tiyatrosu’nu Bursa’da ilkini gerçekleştirdiğimiz Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’ne götürdük. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nu önümüzdeki günlerde Antalya’ya götüreceğiz. Ne kadar doğudaki tiyatrolarımızı batıdakilerle bütünleştirirsek bizde o kadar mutlu oluruz” diye konuştu.


Mustafa Kurt, yaşanan depremlerden dolayı hasar gören Van Devlet Tiyatrosu binasının ise önümüzdeki günlerde güçlendirmesini yaparak önümüzdeki sezona hazır hale getirmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Wan Haber