Dünyaca ünlü sanatçıları Antalya'da buluşturan 13.Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Şef Spivakovun yönetimindeki Moskova virtüözlerinin konseriyle sona erdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivalinin kapanış konserini her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin daimi orkestrası Moskova Virtüözleri gerçekleştirdi. İzleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan Moskova Virtüözleri'ne solist olarak Philipp Kopachevsky (piyano) ve Spivakov Vakfı'nın genç yeteneklerinden Julia Schasnovich (flüt), Dmirtry Prokofiev(viyolonsel) ve Matvey Sherling (saksafon) eşlik etti.
Konser sonrası Antalya'nın Rusya'daki kardeş şehri Rostov'un Belediye Başkan Yardımcısı Valentina Ledeneva, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat iştiraklerinden Anset Genel Müdürü Sancar Sayın ve Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya sanatçıları tebrik ederek birer plaket verdi. Plaket töreninin ardından konserin gerçekleştiği Atatürk Kültür Merkezi'nin fuayesinde kapanış kokteyli düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu geceye Antalya'da yaşayan Ruslar da ilgi gösterdi. Rus izleyiciler ise şef Vladimir Spivakov ve Moskova Virtüözleri'ni daha önce Rusya'da izleme imkanı bulamadıklarını ve onları festivalde seyretme şansı yakalamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Moskova Virtüözleri'ne genç yeteneklerin eşlik etmesi dikkat çekti.
Konserin ilk parçası W. A. Mozart'ın "13. Piyano Konçertosu K. 415, Do Majör" eseri oldu. Eserde solist olarak Philipp Kopachevsky (piyano) sahne aldı. Ardından yine Mozart'tan "3. Divertimento , Fa Majör K. 138 / 125c " seslendirildi. Konserin ikinci yarısı ise solist Julia Schasnovich'in flütle eşlik ettiği J.S. Bach'ın "2. Orkestra Süit, Si Minör, BMV 1067" eseri ile başladı. Ardından P.İ Çaykovski'nin "Viyolonsel ve Küçük Orkestra için Noktürn, Op No:4 Re Minör" ve solist Dmirtry Prokofiev(viyolonsel) 'in yorumladığı D. Popper'in "Peri'nin Dansı Op. 39", F. Gulda "Güzelliğe İlahi", A. Piazzola " Oblivion" ve "Libertango" seslendirildi.13 yaşındaki solist Matvey Sherling (saksafon) ise J. Van Heusen'in "Polka Dots ve Moonbeams" eserindeki güçlü yorumuyla izleyiciden alkış aldı. Konserin bir parçası ise Leroy Andersen'in FıddleFaddle eseri oldu. Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı ve Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen festival, 13. yılında sahnedeki konserlerin yanı sıra halk konserleri ve öğrenciler ile sanatçıları bir araya getiren atölye çalışmaları ile de izleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.
(UG-HO-Y)

09.12.2012 17:13:11 TSI

Editör: Wan Haber