Kastamonu'da, usulsüz araç muayenesi yaptıkları iddiasıyla yargılanan 128 kişiden 6 sanığa hapis cezası verildi.
Kastamonu'da muayeneden geçemeyecek durumda olan araçlara rüşvet karşılığında sahte belge düzenledikleri iddiasıyla yargılanan 128 kişi, son kez hakim karşısına çıktı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Orhan A ile Musa Y, üzerine atılı olan suçları kabul etmeyerek görevleri dışında aksi bir suç işlemediklerini söylediler.
Sanıkları son kez dinleyen mahkeme heyeti, resmi evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle Musa Y ile Orhan A'yı 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Musa Y, görevi kötüye kullandığı için ayrıca 1 yıl 6 ay daha hapis cezası aldı. Orhan A ise görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle 5 yıl hapis ve 2 bin TL para cezasına çarptırıldı.
Öte yandan diğer sanıklar İsmail K., Burhan F., Engin D. ve İsa E'ye resmi evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla her birine 2'şer yıl 1 ay hapis cezası verildi. Ayrıca diğer sanıklardan 18 kişi hakkında hükmün açıklanması geri bırakılırken, geri kalan 103 sanık hakkında da mahkeme heyeti, beraat kararı verdi. Yargılamanın devam ettiği süreçte Hüseyin Şişman'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle davası düştü.

OLAYIN ÖZETİ
Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, araç muayene istasyonunda para karşılığı usulsüz işlem yapıldığı ihbarı üzerine teknik takip başlattı. İlk olarak teknik takibe takılan 5 kişi, KOM ekiplerince gözaltına alındı. Beş kişinin ifadelerinden yola çıkan KOM ekipleri, soruşturmayı derinleştirerek usulsüz araç muayene olayına karışan 123 kişiyi daha gözaltına aldı.
Araç muayene istasyonunda rüşvet karşılığında sahte belge düzenledikleri ve usulsüz araç muayenesi yaptırdıkları belirlenen 128 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi. 2011 yılının Kasım ayında ilk duruşması yapılan soruşturmada iddia makamındaki Cumhuriyet savcısı, çıkar amaçlı örgüt kurmak ve usulsüz araç muayenesi yapmak suçlarından 128 kişi hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar sanıkların cezalandırılmasını istedi.
(Vİ-SA-HO-Y)

23.01.2013 10:38:59 TSI

Editör: Wan Haber