Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, 1/25 binlik çevre düzeni planındaki değişiklik için 15 belediyenin taleplerinin toplandığını, bu taleplerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na iletileceğini söyledi.
Yalova'nın ileriye yönelik gelişiminde önemli bir rolü olan 1/25 binlik çevre düzeni planı ile ilgili çalışmaların sonuna gelindi. Bir süredir ildeki 15 belediye taleplerini hazırlama sürecindeydi. Bu süreç sona ererek belediyeler taleplerini Yalova Belediyesi'ne iletti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bundan sonra izlenecek yolla ilgili bilgi verdi.
Taleplerin bakanlığa iletileceğini dile getiren Koçal, "Yalova genelindeki 15 belediye 1/25 binlik planla ilgili değişiklik taleplerini belirleyerek bunu bir rapor şeklinde Yalova Belediyesi'ne iletti. Biz de TİGEM ve Hacımehmet Ovası ile ilgili taleplerimizi hazırladık. 15 belediyenin talepleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim edilecek. Bakanlık bu talepleri inceleyerek gerekli değişiklikleri yapacak. Ardından 1/25 binlik plan değişiklik yapılmış hali ile askıya çıkacak ve resmen uygulanmaya başlanacak" dedi.
(SÇ-MŞ)

07.01.2013 17:45:34 TSI

Editör: Wan Haber