SolidWorks, Türkiye genelinde seçilen 120 mühendise önce endüstriyel tasarım alanında eğitim vererek "altın bilezik" kazandırdı sonra iş imkanları sundu. 3B tasarım yazılımı, 3B Dijital Maket Hazırlama ve Ürün Yaşam döngüsü Yönetimi (PLM) çözümlerinde dünya lideri olan 3DEXPERIENCE Company bugün, SolidWorks Türkiye'nin 120 mühendise endüstriyel tasarım alanında eğitim sunduğunu ve istihdam imkanı sağladığını duyurdu.
Türkiye'de artan tüketimi dengelemek için üretimi de artırmanın en kestirme yolu endüstriyel tasarımdan geçiyor. Demir çelikten mobilyaya, otomotivden makinaya kadar pek çok sanayi üretiminin alt yapısını endüstriyel tasarım oluşturuyor ve bu alt yapıyı sağlamak için de "nitelikli iş gücü" konusu her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor.
Uzun yıllar Türkiye'de sunduğu 3 Boyutlu tasarım yazılımı çözümleriyle endüstriyel üretim alanında hizmet sunan SolidWorks, "Sadece Tüketen Değil, Tasarlayan ve Üreten Türkiye" misyonuyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile, hem 120 mühendisin eğitilip iş bulmasını, hem de oluşturulan iş gücü sayesinde ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.
SolidWorks tarafından Yenibiris.com ve Bilişim Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim ve istihdam projesine 860 mühendis başvurdu ve yapılan değerlendirme sonucunda 120 mühendis projeye katılmak üzere seçildi. Eğitimler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Konya'da olmak üzere açılan 10 farklı eğitim sınıfında gerçekleştirildi. Eğitim süresince SolidWorks 3 Boyutlu Tasarım Yazılımı eğitimi alan mühendisler, ayrıca Yenibiris.com tarafından mülakat teknikleri konusunda da eğitildi. Mühendisler, eğitim sonunda "CSWA Certified SolidWorks Associate" sınavına girerek sertifikalarını aldı.
Eğitimlerini tamamlayan mühendisler daha sonra iş mülakatlarına yönlendirilerek istihdam edilmeye başlandı. Eğitim sonunda sertifikasını alarak çalışmaya başlayan Sibel Bilgin, şöyle konuştu: "Aslında ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri işsizlik olarak görülse de sanırım temel problem, işveren için doğru kişiyi bulmak, çalışan için doğru işi bulmakta yatmakta. İşsizlikten ne kadar çok yakınan varsa aynı zamanda kalifiye eleman bulamamaktan şikayet eden çok sayıda işveren olduğu bir gerçek. SolidWorks tarafından gerçekleştirilen bu proje ile, bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya yönelik başarılı bir projeye imza attığınızı düşünüyorum. SolidWorks tarafından gerçekleştirilen bu eğitim ve istihdam projesi sonunda hem 3 Boyutlu Tasarım Yazılımı öğrenerek sertifika aldım, hem de eğitimi tamamlar tamamlamaz ben ve sınıftaki diğer arkadaşlarımdan bazıları hemen iş bulduk. Ayrıca, diploma ve iş sahibi olmanın ötesinde, böylesi önemli bir misyonu olan Tasarlayan ve Üreten Türkiye sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum."

YENİLİKÇİ TASARIMLAR
SolidWorks Türkiye ve Yunanistan Bölge Yöneticisi Murat Tüzüm de gerçekleştirdikleri projeyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'nin 2023 vizyonu doğrultusunda, sadece pazarlayan ve tüketen bir ülke konumundan çıkıp tasarlayan ve üreten ülke olma konumuna geçmemiz için bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. İmalat sektörünün nitelikli iş gücü açığına çözüm olması için bu projeyi hayata geçirdik. Türkiye'nin dört bir yanındaki pek çok şehirde başvuran 860 adayı büyük bir titizlikle değerlendirdik. Projeye katılan 120 mühendisin önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri yenilikçi tasarımlarla ülke üretimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz."
SolidWorks Türkiye olarak sosyal sorumlulukları çerçevesinde gerek üniversitelere gerek ilgili kurumlara sponsor olduklarını bildiren SolidWorks Türkiye Pazarlama Uzmanı Simge Akarsu da şöyle konuştu: "Bu yıl Yenibiriş.com ve Bilişim Eğitim Merkezi'nin de destekleriyle organize ettiğimiz eğitim ve istihdam projemiz ile; hem sektörümüze tecrübeli eleman arayışlarında yardımcı olmak hem de mühendislere bir altın bilezik daha kazandırmak istedik. Hedefimiz, eğitim alarak istihdam edilen mühendis sayısını her yıl artırarak bu sosyal sorumluluk projesini önümüzdeki yıllarda da sürdürmektir."
(HO-Y)

29.01.2013 12:28:37 TSI

Editör: Wan Haber