Bu yıl Deplasmanlı Bölgesel Ligi’nde mücadele eden Van Gençlik Spor Erkek Voleybol takımı, rakiplerini tek tek yenerek ligi lider olarak tamamladı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan 3. Lig terfi müsabakalarına katılan Van Gençlik Spor Erkek Voleybol takımı, Elazığ GSK, Mardin GSK ve Adıyaman GSK’yı yenerek finale kaldı. Finalde Muş Lalezar ekibi ile karşılaşan Van ekibi, rakibine set vermeden karşılaşmayı 3-0 kazanarak 3. Lig’e yükseldi.

 

Van için büyük bir başarı elde ettiklerini belirten takım antrenörü ve takım kaptanı Emrah Eker, bu nedenle çok mutlu olduklarını belirtti. Eker, “Bölgesel ligde iyi çalışıp play-off’lara katılmaya hak kazandık. Gerek Bölgesel Lig gerek play-off müsabakalarında çok iyi hazırlanmış rakiplerimiz vardı. Bugün burada emeğimizin karşılığını aldığımıza inanıyorum. Takım olarak bu başarıya ulaşacağımıza inanarak buraya gelmiştik. İstediğimiz sonucu da burada almış olduk ve 3.Lige yükselme hayallerimizi gerçekleştirdik” dedi.


Birçok deplasman maçlarına zorluklar içerisinde gittiklerini belirten Eker, daha iyi başarılara imza atmak için maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu ve sıkıntıların giderilmesi halinde daha iyi başarılar getireceklerine inandıklarını söyledi. Eker, bu süreçte kendilerine destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir’e teşekkür etti.


12 yıl sonra 3. lige çıkmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir de, “Salon sporlarının başarısı için çok çalıştık. Bugün geldiğimiz nokta salon sporları da büyü başarılar elde ettik. Lisanslı oyuncularımız arttı ve salon sporlarına olan ilgi de her geçen gün artmaya devam ediyor. Voleybol takımız 12 yıl aradan sonra 3. lige çıkmayı başardı. Ben tüm ekibi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber