Samsun'da, ortaöğretim 12. sınıflar için hazırlanan Başarı Değerlendirme Sınavı 21 Şubat 2013 Perşembe günü gerçekleştirilecek.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2. yarı yıl için hazırlıklarını aralıksız devam ettiriyor. Okullardaki donanım ve fiziksel eksikliklerin imkanlar dahilinde giderilmesi çalışmaları ile birlikte "2019 Eğitim Vizyonu" projesi alt çalıştayları ilçe ilçe devam ederken, 2013-YGS'ye girecek öğrenciler için "Başarı Değerlendirme Sınavı" protokolü Canik Başarı Üniversitesi sponsorluğunda imzalandı.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, mart ayında yapılacak 2013-Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda(YGS) başarıyı artırmak için "Başarı Değerlendirme Sınavı" yapacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Başarı Değerlendirme Deneme Sınavı'nın amacı, sınav sonuçları doğrultusunda öğrenciler arasında derecelendirme yapmak değil. Sınavın amacı, YGS öncesi öğrenme eksiklerini belirlemek ve bunların giderilmesi yönünde tedbirler almaktır. YGS öncesi başarı düzeyinin belirlenmesi amacı ile yapılacak il geneli Başarı Değerlendirme Sınavı ortaöğretim 12. sınıf öğrencileri için 21 Şubat 2013 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Sınav için öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sınav sonuçları, konu analizli değerlendirme formları şeklinde hazırlanılacak olup, formda öğrenci karnesi, sınıf ve okul karneleri, ilçe başarıları durumu, il geneli başarı durumu, ilçe sıralamaları ve okul sıralamaları yer alacak. Bu veriler doğrultusunda öğrenme eksiklikleri belirlenecek, zümre öğretmenler kurullarında konu değerlendirilerek gerekli tedbirler alınacak" dedi.
Okullardaki donanım ve fiziksel eksikliklerin imkanlar dahilinde giderilmesi çalışmalarının 17 ilçede de devam ettiği bilgisini veren Dr. Cora, "Zorunlu mazeretleri olan arkadaşlarımın dışında ildeki müdür yardımcılarımız/şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz ile okul müdürlerimiz 2. yarı yıla hazır girebilmek adına çalışıyorlar. Biz de ilçe ilçe eğitim alanında gerekli incelemeleri yapıyor, eksikleri görüyor ve tedbirlerin alınması için gerekeni yapıyoruz. Ayrıca '2019 Eğitim Vizyonu' projesi için ise alt çalıştaylar ilçe ilçe devam ediyor ve şu ana kadar 5 ilçede bu çalıştaylar tamamlandı. Diğer 12 içenin çalıştayı da tamamlandıktan sonra şura çalışmalarına geçilecek. Bu projeden tüm yetkililer gibi bende ümitliyim" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

06.02.2013 16:19:26 TSI

Editör: Wan Haber