Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, 12-18 Aralık Yoksullar Haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Uzun, açıklamasında, insanların topluluk halinde yaşamaya başlamasından bu yana yoksulluğun var olduğunu söyledi. "Yoksulluğu tek bir sebebe dayalı olarak açıklayabilme ve net bir formül ile hemen çözebilme imkanı yoktur" diyen Uzun, yoksullukla mücadelenin toplumun kültürel değerlerinin temel öğelerinden olduğunu kaydetti. Hilmi Uzun sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tarih boyunca ecdadımız yoksulları, kimsesizleri, düşkünleri korumuş ve onların insanca yaşamaları için sistemli yardım müesseseleri oluşturmuşlardır. Ancak teşvik edilen ve desteklenen anlayış hep yardıma muhtaç olarak yaşamak değildir. Yapılacak yardımların asıl maksadı, kişileri 'alan el' olmaktan kurtarıp başkalarına yardım eder hale getirmektir".
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana ciddi çalışmalara imza attığına dikkat çeken İl Müdürü Uzun, "633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir yıl gibi kısa sürede bu konuları çok daha sistematik bir işlerliğe kavuşturmuştur. Sadece belirlenen resmi ve sivil toplum kuruluşlarına görev verilmesi bu meseleyi çözmeye yetmeyecektir. Sürekli ekonomik yardım yapılması ya da kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması yoksulları yardıma bağımlı kılar ve kısır döngü oluşturur. Birçok alanda eş güdümlü ve planlı hareket edilmesi lazım. Toplumsal şuuru artırarak hem politik, hem de sosyal alanda değişimi sağlamalıyız, kısacası muhtaçlarımıza balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmeliyiz" dedi.
(SÇ-MŞ)

11.12.2012 17:41:15 TSI

Editör: Wan Haber