Adana'da yöresel şırdan dolması satışı yüzünden çıkan kavgayı yatıştırmak isterken bir kişiyi tabancayla öldürdüğü ileri sürülen zanlıya 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.
Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi'nde 26 Aralık 2011 yılında meydana geldi. İddiaya göre kahvecilik yapan Abdulhamit Temel'in (43) iş yerinin önünde yöresel yemek şırdan satmaları için tanıdıkları M.Şirin Sarıgül ile Kadir Atakol'a izin verdi. Kendisinden habersiz evinin önüne tezgah kurulmasına sinirlenen Çetin Yaşar, 26 Aralık 2011'de "Burada aile var. Evin önünden tezgahı kaldırın" demesi üzerine kavga çıktı. Kavgada evin ikinci katından pompalı tüfekle ateş eden Niyazi Yaşar (34) kafasına isabet eden kurşunla öldü. Daha sonra polis yaptığı çalışmada Yaşar'ı öldürdüğü ileri sürülen Temel'i yakaladı. Temel'in yargılanmasına Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Burada görülen davanın duruşmasında sanık, suçlamayı kabul etmedi. Yaşar'ı öldüren merminin kendi tabancasından çıkmadığını iddia eden Temel, "Niyazi elindeki tüfekle kalabalığa doğru 3 el ateş etti. Ben de olay büyümesin, ortalık sakinleşsin diye tabancamla bir el havaya ateş ettim. Sonra Niyazi'nin vurularak öldüğünü öğrendim. Ona isabet eden merminin benim tabancamdan çıkmadığını düşünüyorum. Ben öldürmedim" dedi.
Mahkeme ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Temel'e 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, cinayetin haksız tahrik altında işlediğine karar verdi. Sanık Abdulhamit Temel, "Keşke bu olayın içinde olmasaydım. Keşke ben ölseydim" dedi.
(FKE-ÖK-Y)

18.01.2013 10:00:45 TSI

Editör: Wan Haber