Vakâ Polonya'nın Ostrow Lubelski şehrinde meydana geldi. Janina Kolkiewicz isimli kadının yeğeni Dziennik Wschodni'nin sabah saatlerinde teyzesinin evine geldiğinde nefes almadığını ve kalbinin atmadığını fark etti. Bunun üzerine doktor çağırdı.


Doktorun incelemeleri akabinde 91 yaşındaki kadının öldüğü tespit edildi ve ölüm belgesi yazıldı. Olanlar bundan sonra oldu. Morga kaldırılan kadın için 2 gün sonrasına cenaze töreni düzenlemek üzere hazırlıklar başladı. Fakat 11 saat sonra hastane çalışanları evi arayarak yaşlı kadının ölmediğini haber verdi.

 

morg11.jpg


Yaşlı kadının yaşadığı anlaşılınca evine gönderildi. Kadının ailesi ve doktoru olay karşısında hayrete düştüklerini belirtirken polis ise olayla ilgili tahkikat başlattı. 


Aile doktoru ise yaptığı açıklamada  "Afalladım. Ne olduğu anlayamıyorum. Kalbi atmıyordu, artık nefes almıyordu" diye belirtti . Bunamanın son evresinde olduğundan dolayı mezara girmeye ne kadar yaklaştığından haberi olmayan yaşlı kadın, eve döndükten akabinde akrabalarına kendisini "iyi hissettiğini" söyledi.

Editör: Wan Haber