Çankırı Belediyesi tarafından 106 yaşındaki Münevver Aykul'a doğum günü sürprizi düzenlendi.
Yaşlılar Koordinasyon Merkezi 100 yaşını aşan yaşlılara doğum günü kutlaması yaparak hem onları sevindiriyor hem de gençleri asırlık çınarlarla buluşturuyor. Merkezce koordine edilen asırlık çınarlara doğum günü kutlamasının ilki, 106 yaşındaki Münevver Aykul'un evinde gerçekleşti.
Çankırı'da nesiller arası dayanışma ve kaynaşmayı hedeflemek amacıyla oluşturulan "Gönülden Gönüle Sevgi Çiçekleri" grubunun genç üyeleri ile belediye görevlileri Münevver ninenin 106.doğum günü için kendisine sürpriz yaptı. Karşısında kalabalık bir grubu gören Münevver Nine duygulanıp gözyaşı dökerken, kendisini unutmayanlara da dua etti.
Tek başına yaşayan Münevver Aykul'un kızı yıllar önce; oğlu ise 4 ay önce hayatını kaybetmiş. Evinde birçok işini kendisinin yaptığını söyleyen Münevver Nine, dışarıda yapılması gereken işleri için ise belediyeyi aradığını ifade ederek, "Belediye görevlileri gelerek evimi dahi temizliyorlar" dedi.
Rahatsızlığı nedeniyle doğum günü partisine katılamayan Belediye Başkanı İrfan Dinç ise gönderdiği mesajda "Bizler de bir gün yaşlanacağız. Yaşlılarımıza yönelik oluşturduğumuz merkezimizde onların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için arkadaşlarımızı görevlendirdik. 100 yaş üzerindeki yaşlılarımıza daha da özel bir önem veriyoruz. Münevver ninemize de Allah'tan sağlıklı hayırlı bir ömür diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Pastasının mumlarını üfleyen Aykul, kendisine bu günü yaşatanlara teşekkür etti.
(MT-BÖ)

29.01.2013 17:02:34 TSI

Editör: Wan Haber