Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde vereceği konserle yeni yıla merhaba diyecek.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın 'Yeni Toplumcu Belediyecilik' anlayışı ile üç yıl önce hayata geçirdiği 1000 Çocuk Korosu, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda verdikleri dev konserlerle adından bahsettirmesinin yanı sıra önemli tarihlerde de konser veriyor. Bu yıl ekim ayı itibariyle oluşturdukları gruplarla yeni yılı şarkılarla karşılamak isteyen 1000 Çocuk Korosu bünyesindeki, üç koro ve iki ilkokul korosundan oluşan koro ile dinleyicilerin karşısına çıkacak.
Çocukların eğitim dönemleri içerisinde çeşitli performanslar sergileyerek, sahne deneyimi kazanmaları, özgüven duygularının gelişimi ve birlikte şarkı söyleyip birlikte bir ürün ortaya koymalarını hedefleyen 1000 Çocuk Korosu, konserde herkes tarafından bilinen, Senden Başka, Bir Dünya Bırakın, Leblebi Koydum Tasa, Telli Telli gibi eserleri seslendirecekler. Yönetimini Nilgün Kavut'un üstlendiği koroya piyanoda Tevfik Kavut, Aslı Aydın ve Temmuz Özsu ile bas gitar, gitar, bağlama, perküsyon, ud ve nefesli saz sanatçıları eşlik edecek.
Yüzüncü Yıl TODAM Korosu, Ata TODAM Korosu, Çankaya Belediyesi'nin Maltepe yerleşkesindeki Yılmaz Güney Korosu ile Anıttepe İlkokulu ve Perihan İnan İlkokulu Korolarından oluşan 120 koristin vereceği konser, 30 Aralık 2012 Pazar günü Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek.
(ZÇ-ÖZ-Y)

28.12.2012 11:54:10 TSI

Editör: Wan Haber