Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah aralarında iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin basına kurumlarına yazılı bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Yasa dışı FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak, üye olmak, örgütün propagandasını yapmak ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak suçlarından gizli soruşturma yürütülmektedir" bilgileri paylaşıldı.

Başsavcılık tarafından soruşturmaya konu suçları işledikleri iddia ve delil elde edilen 140 kişinin gözaltına alınması talimatı verildiğine belirtilen açıklamada, "Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin 15 Nisan 2016 tarihli kararı uyarınca bir kısım şüphelilerin adreslerinde soruşturma konusu suçların unsuru ve delili olabilecek eşya ve belgelerin tespit ve temin edilmesi için arama ve el koyma kararı verilmiştir" denildi. 

Soruşturma kapsamında şu ana kadar 100 kişinin gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, "Şüphelilerden 41'i Bank Asya'nın değişik şubelerinde çalışan personeli, diğerleri ise 2014-2015 yılları arasında örgüte finansman sağlayan /finansmana aracılık eden şirket yöneticisi ve çalışanları ile himmet hesaplarını örgüt adına kontrol eden ve tasarruf edilen kişilerdir" ifadeleri kullanıldı.

Soruşturma 8 ili kapsıyor

Soruşturmanın Bank Asya'nın İstanbul'daki 4 şubesinde yoğunlaştığı ifade edilen açıklamada, "İstanbul merkezli olmak üzere 8 ili de kapsayan soruşturma, Başsavcılığımızca her yönü ile detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde sürdürülmekte olup sonuçlandığında ayrıca bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Editör: Wan Haber