Aksaray'da kazaen kendini vuran kadın, 10 yıl boyunca koltuk altına isabet eden kurşunla yaşadı. Hastane hastane gezen ve 2 kez ameliyat masasına yatmasına rağmen kurşundan kurtulamayan kadın, en son başvurduğu özel bir hastanede yapılan ameliyatla koltuk altındaki kurşundan kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, 2003 yılında Ortaköy ilçesine bağlı Harmandalı kasabasında, evdeki silahı odaya götürmek için eline alan 53 yaşındaki Fazilet Irmak, odaya girdiği sırada silahı yere düşürdü. Yere düşen silahın ateş alması sonucu kurşun Fazilet Irmak'ın koltuk altına isabet etti. 2003 yılından bu yana defalarca hastaneye giden ve 2 kez ameliyat masasına yatan Fazilet Irmak'ın koltuk altındaki kurşun çıkarılamadı. Yıllarca acı içerisinde kurşunun sancısını çeken Fazilet Irmak, en son gittiği özel bir hastanede Genel Cerrah Gökmen Kurt tarafından tedavi altına alındı. Filmleri çekilen ve ameliyat için hazırlanan Fazilet Irmak, girdiği ameliyatta koltuk altındaki kurşundan kurtuldu.
10 yıldır yaşamını sürdürdüğü kurşundan sonunda kurtulan Fazilet Irmak, "10 yıldır ağrı ve sancıdan geceleri dahi uyuyamadım. Ciddi sıkıntılara maruz kaldım. Yıllarca acı çektim. Her yerimde bir ağrı vardı. Hiçbir yere gidemiyordum. Şimdi üçüncü ameliyatımla kurşundan kurtuldum. Çok rahatım" dedi.
Ameliyat hakkında bilgi veren Doktor Genel Cerrah Gökmen Kurt, hastanın ilk önce tedavi altına alındığını ifade etti. Çekilen filmlerden yola çıkarak ameliyat için hastayı hazırladıklarını anlatan Kurt, kısa süren bir ameliyatla kurşunu bulunduğu yerden çıkarttıklarını kaydetti. Vakanın çok sık görülen bir vaka olmadığını belirten Gökmen Kurt, 10 yıl boyunca kurşunla yaşamanın ciddi sıkıntıları olduğunu belirterek, "Ancak kurşun hayati bir organa isabet etmediği için 10 yıl boyunca katlanabilmiş. Elbette ki ağrıları sızıları olur ama artık Fazilet hanım kurşundan kurtuldu" diye konuştu.
(YC-AH-ÖZ-Y)

06.02.2013 11:32:17 TSI

Editör: Wan Haber