İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Terörle mücadele, ülkemiz topraklarında terör örgütleri eylem yapamaz, kan dökemez hale gelinceye kadar ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.
Türk İdareciler Derneği'nin (TİD) JW Marriott Oteli'nde düzenlediği "İdareciler Günü" programına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, TİD Genel Başkanı Saffet Arıkan Bedük ile müsteşarlar, valiler, mülkiye müfettişleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve davetliler katıldı. Programda konuşan İçişleri Bakanı Şahin, İdareciler Günü'nün meslek camiasında dayanışma ve sorunların dile getirildiği özel ve anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Bu güzel günde ülkemize hizmet eden ve bu hizmet uğruna ömrünü adamış bütün idarecilerimize, meslek mensuplarımıza, valilerimize teşekkür ederim" dedi.
Konuşmasında bakanlığının faaliyetlerini de anlatan Bakan Şahin, iç güvenlikten yerel yönetimlere, nüfus ve vatandaşlık işlerinden iller idaresine ve sivil toplum kuruluşlarına kadar çok geniş bir alanda önemli görevler üstlendiklerini söyledi. Şahin, suç ve suçlulukla mücadelede önleyici tedbirlere ağırlık verdiklerini belirterek, "Bütün alanlarda olduğu gibi güvenlik alanında yürüttüğümüz bu çalışmaların ve projelerin başarıya ulaşmasında mülki idare amirlerinin çok önemli katkıları ve sorumlulukları olmuştur" diye konuştu.
Bakan Şahin, 82 il ve 892 ilçede KÖYDES projesi kapsamında sağlıklı içme suyu ve yolu olmayan köyün kalmadığını vurguladı. Bakan Şahin, MERNİS projesi kapsamında kimlik paylaşım sistemi, vatandaşlık numarası uygulaması ve adres kayıt sistemi gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri en önemli projelerden birisinin de "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" projesi olduğunu belirten Şahin, Bolu'da pilot uygulaması yapılan yeni kimlik kartlarının ihalesinin tamamladığını ve 3-4 içinde dağıtıma başlanacağını kaydetti.

TERÖRLE MÜCADELE
Bakan Şahin, "Ülkemiz yıllardan beri devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzenine kasteden iç ve dış destekli terör örgütleriyle mücadele etmek durumundadır. Terör belası hukuk devletinin ve demokratik sistemlerin karşısındaki en güçlü tehditlerden birisidir. Aslında terör sadece devletlerin ve sistemlerin düşmanı değil insanlığın, huzurun ve barışın düşmanıdır" şeklinde konuştu.
Hükümet olarak milli birlik ve beraberliği, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, devletin bekasını ve üniter yapının korunmasını en büyük öncelik olarak gördüklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:
"Ülkemizin geleceğini teminat altına almak ve bu terör belasıyla daha uzun yıllar uğraşmak istemiyorsak, bu sorunu mutlaka hep birlikte çözmek durumundayız. Bu nedenle hükümetimiz terörle mücadelede bütün imkanları seferber etmekte, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için her türlü tedbiri almaktadır. İstihbarat birimlerimizin çalışmaları doğrultusunda, bölücü terör örgütüne karşı operasyonel faaliyetlerimiz etkin bir şekilde devam ettirilmektedir. Uzun yıllardır devam eden terörden yorulan halkımız da, şiddet ortamını kesinlikle istememektedir. Ülkemizin her yerindeki bütün vatandaşlarımız, bölücü terör örgütünün yaptığı zulüm ve eziyetten bıkmış durumdadır. Halkımızın özlediği huzur ve güven ortamını sağlamak, PKK, KCK'nın bölge üzerindeki baskısının kaldırılması örgütün tamamen etkisizleştirilmesiyle mümkün olabilecektir. Bakanlık olarak önümüzdeki süreçte de PKK, KCK terör örgütüyle mücadelemiz, güvenlik güçlerimizin fedakarlığı ve üstün hizmet anlayışıyla kararlılıkla sürdürülecek. Ülkemiz topraklarında terör örgütleri eylem yapamaz, kan dökemez hale gelinceye kadar ve tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu mücadeleyi büyük bir kararlılık ve azim içinde sürdüren başta mülki idare amirlerimize, güvenlik personelimize ve birlikte çalıştığımız Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına bu vesileyle bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum."

"HEPİMİZ FANİYİZ, HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR VE HER MAKAM BİTECEKTİR"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ise, "Çok güçlü bir devlet geleneğimiz var. Çok köklü, çok şerefli bir tarihimiz var. Kurumsal, köklü ve geleneksel yapımızın içerisindeki en temel gücümüz, beşeri sermayemiz. Bunun da en önemli temsilcileri idarecilerdir" dedi.
Bakanlığının çok genç bir bakanlık olduğunu dile getiren Şahin, devlet bakanlıklarının kapatılmasının ardından yeniden yapılandıklarını belirterek, "Bugün genel müdürlüğümüz, daire başkanlıklarımız, idari ve mali kaynaklarımıza baktığımız zaman çok güçlü bir bakanlığa dönüştük. İşte o devletin şefkat eli dediğimiz yoksulluğu azaltma, kadının statüsünü yükseltme, çocuk haklarını koruma ve şehit yakınları ile gaziler kısmını yönetmek bizim görev alanımız içerisinde. Bu alanda en büyük ortağımız idarecilerdir" ifadelerini kullandı.
Bakan Şahin, görev alanlarına ilişkin yapacakları projelerin standartlarını belirlediklerini kaydetti. "Hepimiz faniyiz, her canlı ölümü tadacaktır ve her makam bitecektir" diyen Şahin, "Bittiği zaman geriye ne eser bıraktığınız, ne iz bıraktığınız, makam bittiği zaman arkanızdan ne söylettiğiniz en az bu kadar önemli ve kıymetlidir. Bu millet iyiyi ve kötüyü, çalışanı ve çalışmayanı çok net bir şekilde ayırt ediyor ve gönlüne koyduğunu da hiç çıkartmıyor. Makam bittiği zaman milletin gönlüne eser bırakanlar, en büyük eseri bırakacaktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından başarılı idareciler ödüllerini İçişleri Bakanı Şahin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in elinden aldı.
(SU-CC-Y)

10.01.2013 17:33:54 TSI

Editör: Wan Haber