10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Erdem Kaplan mesaj yayımladılar.
Vali Vasip Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle yayımladığı mesajında, "Anayasa da teminat altına alınan toplumun haber alma hakkının kullanılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde basın çalışanlarımız çok önemli fonksiyon icra etmektedir. Görevlerini ifa ederken karşılaştıkları tüm olumsuz şartlara rağmen tarafsızlık, objektiflik ve hakkaniyet anlayışından taviz vermeden büyük bir özveriyle çalışan değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü gönülden kutluyor, aileleri ve çalıştıkları basın kurumları ile birlikte başarı, huzur ve mutluluklarla dolu bir yayın hayatı diliyorum" ifadelerini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz yayınladığı mesajda, "Memleketimize hizmet için var olan önemli kurumlardan birisi de basın camiasıdır. Siyasetle birlikte ve kimi zaman etkin bir denetim mekanizması olarak görev yapan, kimi zaman işbirliği ve katkıları ile ülke kalkınmasına katkı sağlayan basın çalışanları ile vardır. Basın dediğimizde, gazetesi, televizyonu, radyosu, şimdi internet medyası ile bir bütündür. Ama bunların hepsinin temel taşı gazetecidir. Ülkenin meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizi daha üst seviyelere taşıyacak faktörlerdir. Basının görevlerini yapabilmesinin temel şartı, basın özgürlüğünün sağlanmasıdır. AK Parti iktidarı olarak, bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik; demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve basın mensuplarımızın daha özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmeleri için yoğun gayretler gösterdik. Medya mensupları ve yöneticileriyle bir araya gelerek, basın özgürlüğü konusunda atılması gereken adımları demokratik bir ortamda tartışmaya, ele almaya özen gösterdik. Bundan sonra da, aynı hassasiyeti göstermeye, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi yönünde adımlar atmaya devam edeceğiz. Türk basınının gelişmesinde en önemli payı basın çalışanlarına aittir. Mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yaptıklarını görüyoruz" ifadelerini kaydetti.
Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Erdem Kaplan, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kaplan, mesajında gazetecilerin karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen yeni bir bilgiyi, gelişmeyi veya herhangi değişimi topluma ulaştıran, toplumun tepkisini ve beklentilerini de yansıtan eşik bekçileri olduğunu söyledi. Gazetecilerin zamana ve teknolojinin değişimine karşı bir mücadele içinde olduğunu belirten Kaplan, "Bu mesleğin çalışanları aynı zamanda birbirileriyle de tatlı bir rekabet halindedirler. Meslek aşkı ve ahlakı ile donamış insanların yapabileceği bir iş olan gazetecilik, her an ve her ortamda devam eder. Mesleğin böyle olması, beraberinde zor koşulları getirmektedir." dedi.
Kaplan, "Gazeteciler, bazen toplumsal bir eylemin ortasında kalırken, bazen de görevlerinin başında kurşunlara hedef olabilmektedir. Stresli ve yıpratıcı bir meslek olan gazetecilikte teselli kaynağı ise ortaya konan ürünün, özgür ve sansürsüz bir biçimde hedef kitleye ulaşmasıdır. Mesai kavramı gözetmeden, her türlü elverişsiz ortamda çalışan gazetecilerin koşullarının daha da iyileştirilmesi, sağlanan desteklerin arttırılması, herkesin arzusu ve gayesi olmalıdır. Basın İlan Kurumu bu konuda basın emekçilerine maddi ve manevi anlamda desteklerini arttırarak sürdürmektedir. Ancak BİK hizmetlerini sürdürürken maalesef üzücü saldırılara da maruz kalmaktadır. Son olarak 3,5 ay önce Sakarya'da mesai arkadaşlarımıza ve bir gazeteci meslektaşımıza yönelik menfur saldırı, Türk basın tarihine kara bir leke sürmüştür. Basın sektörünün eli kanlı insanlardan temizlenmesi ve bu kutsal görevin, dürüst, samimi, ilkeli, vatanını ve milletini seven insanlarca yapılması arzumuzdur. Dileğimiz, çalışan gazetecilerin mesleklerini daha rahat koşullarda herhangi fiili ve manevi baskıya maruz kalmadan yapmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
(BK-Eİ-Y)

09.01.2013 19:04:08 TSI

Editör: Wan Haber