Trabzon Belediyesi tarafından organize edilen "10 Ocak Çalışanlar Günü" düzenlenen etkinlikle kutlandı..
'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından bir otelde düzenlenen yemeğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgut Özdemir ile çok sayıda basın çalışanı katıldı.
Yemekte yazılı ve görsel basında çalışan gazetecilerin zorlu çalışma koşullarını anlatan slayt gösterileri gazeteciler ve davetliler tarafından ilgiyle izlendi.
Slayt gösterisinin ardından Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Vali Dr. Recep Kızılcık yaptığı konuşmada basının, kamuoyunu bilgilendirmede önemli görev üstlendiğini belirterek, "Hür basın demokrasinin vazgeçilmez müesseselerinden birisidir. Nasıl ki siyasi partiler halkın düşüncesinin yönetime yansıması için vazgeçilmez bir unsursa, kamuoyunu ilgilendiren yönetimin almış olduğu kararların, kamuoyuna yansız ve tarafsız duyurulması rolü ile basında o derece önemlidir. Bu kadar önemli bir fonksiyon gören camianın mensupları olarak yaptığınız bu ulvi görevden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.
İnternet Gazeteciliğinin de önemine değinen Vali Kızılcık, "İnternet haberciliğinin kendimizi daha iyi ifade edebilme, kamuoyunu oluşturma adına titizlikle özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi gereken bir alan olarak görüyorum. Sanal alemde artık yerel diye bir tabirin ortadan kalktığını görüyoruz. Çünkü bu ortamda insanlar dünyanın dört bir yanındaki haberi anında alabilme ve haberi hızlı bir şekilde uzaklara duyurabilme şansına sahip oluyorlar. Hızla değişen zaman ve koşullara uyarak uluslar arası alanda rekabet edebilecek konuma gelebilmelisiniz. Bu stresli görevinizde vatandaşımızın haber alma özgürlüğünü sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı konuşmada, "Basın mensubu halk adına gören, bizim için gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken fedakarlıkta bulunan, adeta kamu gözlemcisi olarak kutsal bir vazifeyi yerine getiren toplumun sesi olan insandır. Halkın sağlıklı haber alabilmesi, olayların farklı açılardan yorumlanabilmesi basın özgürlüğü ifade hürriyetinin korunması şarttır. Şeffaf demokratik toplumun yaşatılması özgür ve tarafsız basının varlığı ile mümkündür. Basının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Doğru haber, tarafsızlık, özel hayata saygı basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır" diye konuştu.
TGC Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgut Özdemir ise, "212 Sayılı yasa 10 Ocak 1961'de yürürlüğe girdi ve bu tarihten bu yana 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle gazeteciler birçok alanda hak elde etmişlerdi. Ancak gelinen süreçte maalesef gazetecilik mesleğini icra edenlerin hakları ellerinden alınmıştır. Özellikle yıpranma payları konusunda olumsuz gelişmeler oldu. Bu haklarımızın tekrar geri kazandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Trabzon Belediyesi tarafından gazetecilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi düzenlenirken, gecede günün anısına yaptırılan yaş pasta Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, TGC Başkan Vekili Özdemir ile gazetecilerin katılımıyla kesildi.
(BK-ÖS-Y)

10.01.2013 12:52:01 TSI

Editör: Wan Haber