Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, basının doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışını zor şartlar altında kamu görevi bilinci ile yerine getirdiğini, bu yönüyle demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Koca, 10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiğini belirterek, 52 yıldır her 10 Ocak gününü bayram havasında kutladıklarını ifade etti.
Bir ülkenin gelişmesinin özgür, güçlü, yol gösterici, rahatça gördüğü eksiklikleri dile getirebilen, her türlü baskıdan uzak bir basınla mümkün olabileceğinin altını çizen Koca, gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basının, demokrasinin temel unsurlarından birini oluşturduğunu da vurguladı.
Koca, basının vatandaşın yaşadığı il, bölge, ülke ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi edindiği, sesini duyurabildiği, toplumsal gerçekleri öğrenmede de en etkili araç olduğunu da hatırlattı.
Açıklamasında, tarafsız, basın yayın ilkelerine bağlı medya organlarının ülke için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Koca, "Basın mensuplarımızın, şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum" dedi.
Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ülkemizin termal merkezi konumundaki Kozaklı'da bulunan 5 yıldızlı Diva İsib Oteli'nde üyeleri ile bir araya gelerek geçen yılın muhasebesini yapacaklarını, bu yıl içerisinde yapacakları programların ana hatlarını belirleyeceklerini, sorunları ve çözüm yollarını tartışacaklarını, bunun yanında da üyelerinin eşleri ile 2 günlük bir tatil yapacaklarını da ifade etti.
(COŞ-ZB-Y)

09.01.2013 11:03:51 TSI

Editör: Wan Haber